Corona / Covit 19 virüsü için birkaç ülkenin laboratuarında ilaç geliştirme çalışmaları yapılmaktadır. Bu ülkelerin başında virüsün ilk çıktığı ülke olan Çin gelmektedir. Konuyla ilgili söylemlerden anladığımız, Virüsün önlenmesi ile ilgili alternatif tıp ürünlerinin ön plana çıktığıdır.

Alternatif tıp çalışmalarına önem veren Çin Halk Cumhuriyeti’nde “Uygur Tababeti” ile ilgili 47 sağlık kuruluşu ve 5 Uygur ilaç fabrikası bulunmaktadır. Ayrıca Doğu Türkistan bölgesinde 1 Uygur Tıp Yüksek Okulu ile 1 Uygur Tıp Araştırma Enstitüsü faaliyet göstermektedir. Toplama kamplarında yaklaşık 3 milyon insanın zorunlu tutulduğu Doğu Türkistan’da (özellikle Hoten, Kaşgar bölgelerinde) üretilen ve kullanılan 202 çeşit bitkisel ilaç Çin Sağlık Bakanlığı Farmakopi Komitesi tarafından onaylanmıştır. Üretilen bu 202 çeşit bitkisel ilaç, 7 Mayıs 1998 tarihinde Çin Sağlık Bakanlığı’nın ilaç standardı “Uygur Tababet İlaçları” Bölümü’nde ilan edilmiş, yayınlanmıştır.

Gerçekten de 2.500 yıllık geçmişe sahip olan Uygur Tababeti ve üretilen ilaçların virüs salgınının önlenmesine yönelik ilacın geliştirilmesinde aktif rol oynaması gerektiğine inanıyoruz.

Çin’in iç bölgelerine gönderilen yüz binlerce paket Uygur alternatif tıp ilaçlarının (Zukam Keli, Hanchuan Zupa Keli ilaçlarının) hastaların tedavi edilmesinde kullanıldığı ve özellikle ilk hastalığın ilk aşamalarında virüse karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiği görülmüş olacak ki, Pekin Hükümeti Doğu Türkistan’da Uygur Tababeti Merkezlerine ve ilaç üretim fabrikalarına kapasite artırımı için özel bütçe ayırmışlardır. İlaçların uygulanması için de Ocak-Şubat ayı içinde yüzlerce Uygur doktor ve hemşirenin Vuhan bölgesine gönderildiği bilinmektedir.

Bu sebeple Çin’de Devlet Başkanı Şi ve diğer üst düzey yöneticilerin hepsinin düzenli olarak kullandığını bildiğimiz “Deva-i Misk”, “Zukam Cevheri” ve “Hanchuan Zupe Cevheri” benzeri ilaçların içeriğinde birkaç düzenleme yapılarak Corona Virüsü için kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

Çin’de bu ilaçları kullanan üst düzey yöneticilerin hiçbiri Covit 19 virüsüne yakalanmamıştır. Sağlık Bakanlığı bu önerimizi değerlendirdiği takdirde bu ilaçların üretimleri tarafımızdan gerçekleştirilebilecektir. Türkiye’deki Uygur Tababeti ile uğraşan Uygur doktorlar devletimizin emrindedir. Bu konuda acil bir çalışma komitesi oluşturabiliriz. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

DEVA-İ MİSK

‪”Deva-i Misk”; şifa verici özelliğini, içeriğinde bulunan güçlü bir aromadan alır. “Misk” denilen bu aroma, bulunması çok güç ve pahalı bir aromadır. Misk maddesi, Himalayalar'da yaşayan erkek Misk geyiğinin çiftleşme sırasında yere bıraktığı (salgıladığı) küçük toplardır. Kalp ve damar yolları için kullanılan bu ilaç içeriğine yapılacak katkılarla kalp bağışıklık sistemini güçlendirme için kullanılabilecektir.

ZUKAMU CEVHERİ


Zukamu Keli/祖卡木颗粒 adlı bu ilacın devlet ilaç izin No. Z65020179. Bu ilaç esas olarak Soğuk algınlığı /grip, ateşi çıkma, boğaz ağrısı, vücut ağrısı, öksürük gibi hastalıklara kullanılıyor. 

HANCHUAN ZUPA KELİ

Hanchuan Zupa Keli/ 祖帕颗粒 adlı bu ilacın devlet ilaç izin No. Z20063931. Bu ilacın Etki alanı öksürüğü durdurup balgam boşaltma, akciğeri güçlendirip astımı azaltma, güçlü Grip/ Soğuk algınlığı, soğuktan aldığı burnundan su akma, nefes darlığı gibi hastalıklar.

SARIMSAK KAPSULÜ 

Yumuşak sarımsak kapsülü ilacı da doğal ilaç olup, vücudun bağışıklık sistemini onarır ve güçlendirir. 

YİZHİHU EMİNİ CEVHERİ

Antiviral etkisi var, virüsten olan grip, boğaz ağrısı, nezle, nezleli grip, yüksek ateş ve vücuttaki zehiri atar.

Konuyla ilgili bilgiler; Türkiye’de görev yapan Uygur Tababeti ve alternatif Tıp uzmanı doktorlardan alınmıştır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.