'Doğu Ekspresi' yolcuları Kars'ta Cirit sporu ile tanıştı

Doğu Ekspresi ile Kars'a gelen turistler, tarihi ve turistik mekanları gezip yöre sakinlerinin kar üstünde oynadığı ata sporu atlı ciriti izleme fırsatı buluyor.

27 Ocak 2018 Cumartesi 16:45
'Doğu Ekspresi' yolcuları Kars'ta Cirit sporu ile tanıştı






'Doğu Ekspresi' yolcuları Kars'ta Cirit sporu ile tanıştı

KARS - Cüneyt Çelik

Ankara'dan "Doğu Ekspresi" ile Kars'a gelen turistler, Cıbıltepe Kayak Merkezi, Çıldır Gölü, Ani Örenyeri'ni gezdikten sonra yöre sakinlerince kar üstünde oynanan ata sporu atlı cirite yoğun ilgi gösteriyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ'nin Ankara-Kars seferini yapan Doğu Ekspresi treni, her geçen gün yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Özellikle sosyal medyada ilgi odağında olan Doğu Ekspresi ile kışın başkentten Kars'a gelen yürüyüş ve dağcılık grupları, fotoğraf sanatçıları ve üniversite öğrencilerince tercih ediliyor.

Ankara'dan başlayıp Kars'a uzanan Türkiye'nin en eski hatlarından biri olan demir yolunda sefer yapan Doğu Ekspresi, yolculuğunu 24 saatte tamamlıyor.

Yöresel yemeklerden tatma imkanı buluyorlar

Trenle uzun sürmesine rağmen keyifli bir yolculuğun ardından Kars'a ulaşan yerli ve yabancı turistler, Cıbıltepe Kayak Merkezi, Çıldır Gölü, Ani Örenyeri gibi tarihi ve turistik mekanları gezip kaz eti gibi yöresel yemeklerden tatma imkanı buluyor.

Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de kayak yapıp gönüllerince eğlenen turistler, son günlerde Selim ilçesine bağlı köylerde yaşayan gençler tarafından kar üzerinde oynanan ata sporu atlı cirite de ilgi gösteriyor.

Cirit sporcuları turistlere eğlenceli anlar yaşatıyorlar

Selim ilçesinin Akçakale köyünde bir araya gelen atlı cirit sporcuları da hem cirit oynayıp ata sporunu yaşatıyor hem de turistlere gösteri yapıp eğlenceli anlar yaşatarak turizme katkı sunuyor.

Yaklaşık bir buçuk saat süren cirit oyununda saha kenarında toplanan turistler, fotoğraf tutkunları ve vatandaşlar, gösteriden güzel fotoğraflar çekmeye çalışıyor.

"Cirit izleyip güzel bir gün geçiriyorlar"

Akçakale Atlı Spor Kulübü Başkanı Şimşek Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada kulüp olarak 8 yıldır faaliyet yürüttüklerini, cirit öncesi atlarıyla müsabakalara özenle hazırlandıklarını aktardı.

Hazırlıkların sabah saatlerinde başladığını dile getiren Yıldırım, "Sabah erkenden kalkarız atı yemleyip tımarını, bakımını yapıyoruz. Gün içerisinde hava biraz ılık olunca atı gezdirip antrenmanını yaptırıyoruz ve sonra sahaya çıkıyoruz." dedi.

Yıldırım, kışın Doğu Ekspresi ile gelen misafirlerin ciriti ilgiyle izlediğini söyleyerek, "Şu an köye gelen misafirlerimiz için gösteri maçları düzenliyoruz, inşallah misafirlerimizi memnun ederiz. Ciritin turizme katkısı var. Köyümüze gelen turistler cirit izleyip güzel bir gün geçiriyor." diye konuştu.

Son Güncelleme: 27.01.2018 17:03
Anahtar Kelimeler:
TürkiyeKarsDoğu Ekspresi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.