'Evlilik Senedi' Antalya DOB sahnesinde

İngiltere'de tek perdelik bir karakter komedyası olan "Evlilik Senedi" operası, Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB) tarafından sahneye konacak.

06 Nisan 2018 Cuma 22:29
'Evlilik Senedi' Antalya DOB sahnesinde






ANTALYA (AA) - Antalya DOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Rossini'nin 18 yaşındayken bestelediği ilk profesyonel operası olan eser, kızının rızası olmadan onu zengin Kolonili tüccar ile evlendirmek isteyen cimri bir babanın hazırladığı planın, kurmaca ve eğlenceli oyunlarla nasıl bozulduğunu konu alıyor.

Avrupa'dan Amerika'ya göçün yoğun olduğu bir dönemde yazılan oyun, özgürlüğün ve yeni umutların yeşerdiği bir dünyayı anlatıyor. Tamamı tek mekanda geçen eser, Rossini'nin, seyirciyi ilk andan itibaren etkisi altına alan güçlü müziği ile dikkati çekiyor.

Orkestra şefliğini Ömer Yöndem'in yaptığı, rejisi Yiğit Günsoy, dekor ve kostüm tasarımı Gürcan Kubilay ve ışık tasarımı ise Mustafa Eski'ye ait olan eserde "Fanny"i Aslı Ayan, "Edoardo"yu Enis Ok, "Tobia Mill"i Ankara DOB sanatçısı Oğulcan Yılmaz, "Slook"u Erdi Can Aybaş, "Clarina"yı Seçil Eyilikeder ve "Norton"u ise Baturalp Bilgili canlandıracak.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde 10 Nisan'da sahnelenecek opera, saat 20.00'de izleyiciyle bulaşacak.

Muhabir: Levent Kişi

Anahtar Kelimeler:
Sanat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.