Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Nakba sergisi

Filistinli ressam Raid Yusuf Katanani'nin "Filistin'den Kırk Tuval Kırk Hikaye" temalı resim sergisi bugün Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde açılıyor. Sergi 8 Haziran gününe kadar ziyaret edilebilir

15 Mayıs 2018 Salı 09:08
Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Nakba sergisi






Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Nakba sergisi


ABD yönetiminin başkentini Kudüs'e taşımasının ardından Gazze başta olmak üzere tüm Filistin'de başlayan olaylarda ölü sayısı 60'a çıkarken, işgalin 70'nci yılında İstanbul önemli bir sergiye ev sahipliği düzenliyor. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi (KAİHL) "Filistin'den Kırk Tuval Kırk Hikaye" temalı resim sergisi bugün başlıyor. İşgal sürecinde yaşanan acıları konu alan ressam Raid Yusuf Katanani'nin gözlemleri KAİHL sergi salonunda duyarlı çevrelerin ilgisini bekliyor. Sergi 8 Haziran'a kadar açık kalacak.

Israil'in 20. y.y.'ın başlarından itibaren Filistin'de gerçekleştirdiği ihlal ve katliamlar, 14 Mayıs 1948'de Filistin toprakları üzerinde işgal devletinin kuruluşunu ilan etmesiyle daha da şiddetli bir hal almıştır. 

Hakları, toprakları, vatanları, canları, malları gasp edilen Filistinliler takvimlerin 15 Mayıs 1948'i gösterdiği bu günü büyük felaket anlamına gelen "en-Nakba" olarak adlandırmaktadırlar.

Amerika Başkanı Trump güçlü yahudi lobisine hoş görünmek için 6 Aralık 2017'de Amerika'nın İsrail Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararı almıştı. 

Bu karar dün uygulamaya konuldu. Karar; 3 din tarafından kutsal kabul edilen Kudüs'ü Amerika'nın İsrail'in başkenti olarak tanıması anlamına geliyor. Bunu protesto etmek için Gazze'de yürüyüş yapan Filistinli Müslümanlara İsrail askerleri ateş açtı. 

Amerikan Büyükelçiliği, İsrail'in kuruluşunun 70'inci yıl dönümü olan dün Kudüs'e taşındı. Filistin Kurtuluş Örgütü, Amerikan Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasını 'İkinci Nakba' olarak yorumladı.

Nakba'nın yıldönnümünde Filistinli sanatçı Raid Yusuf Katanani'nin eserlerinden oluşan "Filistin'den Kırk Tuval Kırk Hikaye" sergisini bugün KAİHL'de açılıyor. Sergi dün yaşanan kanlı olayların ardından daha anlamlı hale gelirken Ressam Katanani hem öğrencilere hem de, serginin açılışına gelen konuklara hitaben bir de konuşma yapacak.

Son Güncelleme: 15.05.2018 06:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.