Münir Özkul'u uğurluyoruz; Sanat dünyası yasta

93 yaşında yaşama veda eden Yeşilçam’ın efsane ismi Münir Özkul, son yolculuğuna uğurlanıyor. Usta sanatçı, Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra, Bakırköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek

07 Ocak 2018 Pazar 13:55
Münir Özkul'u uğurluyoruz; Sanat dünyası yasta






Münir Özkul'u uğurluyoruz; Sanat dünyası yasta

Yeşilçam’ın efsane ismi Hababam Sınıfı’nın Mahmut Hocası Münir Özkul, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Münir Özkul için Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören düzenlendi. Törene Münir Özkul'un ailesi, sanatçı dostları ve sevenleri katıldı. Usta sanatçının cenazesi Teşvikiye Camii'ne getirildi. Cazene törenine Başbakan Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da katıldı.

Türk sinemasına büyük emekler veren Yeşilçam'ın usta sanatçısı Münir Özkul için Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi. Törene usta sanatçının eşi Umman Özkul, çocukları, Özkul'un eski eşi Suna Selen, Nuri Alço, Erhan Yazıcıoğlu, Süha ve Behzat Uygur, İlyas Salman, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Hababam Sınıfı oyuncularından Tuncay Akça, Ahmet Arıman ile sanat camiasından çok sayıda isim ve sevenleri katıldı. Törende usta sanatçının eski eşi Suna Selen ve Umman Özkul el ele oturarak birbirlerine destek oldu.
Törende Türk sinemasının duayen isminin Türk bayrağına sarılı tabutu sahneye getirildi ardından sevilen sanatçının milyonların hafızasına kazınan filmlerinden kesitler gösterildi. Sonrasında Özkul, için saygı duruşunda bulunulurken biyografisi okundu. Ardından Süha Uygur gibi isimler törende konuşmalarıyla usta ismi anlatırken kızı Güner Özkul, duygularını paylaştı.

"BURASI TİYATRO SAHNESİ NEREDE BU İZLEYİCİLER"

Konuşmaların ardından usta isim için tabutun önünden 'saygı geçişi' yapıldı. Geçişin sonrasında bir kadın usta sanatçının cenazesinin tiyatro sahnesinde yalnız kaldığını söyleyerek "Burası tiyatro sahnesi nerede bu izleyiciler" diyerek salonu boşaltanlara tepki gösterdi. Ardından Türk sinemasının duayen ismi Hababam Sınıfı'nın Mahmut Hocası Münir Özkul'un cenazesi alkışlar arasında Teşvikiye Camii'ne uğurlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.