ONURUMLA, OYUNUZLA 6 YIL

Sarıyerli vatandaşların takdirini kazanarak, Sarıyer’de üst üste iki dönem seçim kazanan ilk belediye başkanı olan Şükrü Genç, geride bıraktığı 6 yıllı anlattı.

30 Nisan 2015 Perşembe 16:37
ONURUMLA, OYUNUZLA 6 YIL






 ONURUMLA, OYUNUZLA 6 YIL

   Sarıyerli vatandaşların takdirini kazanarak, Sarıyer’de üst üste iki dönem seçim kazanan ilk belediye başkanı olan Şükrü Genç, geride bıraktığı 6 yıllı anlattı.

Başkan Genç, Sarıyer’in nabzını tutan muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin temsilcilerinin yanı sıra mesai arkadaşları ve Sarıyerli vatandaşlara, “Onurumla, Oyunuzla 6 Yıl” sloganıyla 6 yılda Sarıyer’de neleri değiştirdiğini, yapılan hizmetleri anlatmak için sahneye Sarıyerli çocuklarla çıktı. Yarının emanetçileri çocuklara yaşanası bir Sarıyer bırakmayı hedeflediklerini ifade ederek başladığı sunumun finalinde Oyuncu ve Ses Sanatçısı Sadık Gürbüz, seslendirdiği şarkılarla etkinliğe katılan Sarıyerlilere müzik keyfi yaşattı.

 “Sarıyer Belediyesi ilk kez faaliyet raporunu gerçek sahipleri ile paylaşıyor”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediyesi’nin sunduğu hizmetlerden faydalanan vatandaşların görüşlerine yer verildiği video ve slayt gösterileri eşliğinde yapılan interaktif sunumuna 2009-2015 yılları arasında Sarıyer Belediyesi’nde çalışan çalışma arkadaşlarına, meclis üyelerine teşekkür ederek başladı. Bugüne kadar meclis toplantılarına meclis üyelerinin onayına sunulan faaliyet raporunu ilk kez gerçek sahipleri olan Sarıyerlilerle paylaştıklarının altını çizen Genç, ‘’Bugün burada hep beraber bir ilke imza atıyoruz. Madem ki “Bizim işimiz gücümüz Sarıyer ve Sarıyerliler” diyoruz, faaliyet raporunun da asıl sahibi sizlerseniz. Bu nedenle sizlerle yaptıklarımızı paylaşmak istedik. Başarımızın temel nedeninin bizim farklı bir belediyecilik ve yönetim anlayışı benimsememiz olduğuna inanıyorum. Çağdaş, katılımcı ve demokratik bir yönetim anlayışı bizim yönetim prensibimizin belki en kısa ama en temel anlatımıdır. Göreve geldiğimiz günden itibaren toplumun hiçbir kesimine ayırım yapmadan hizmette eşitlik ilkesi içerisinde Sarıyerliyi Sarıyer’de söz sahibi yaparak yönetmeye çalıştık’’.

Maksimum yatırım, maksimum tasarruf ve maksimum hizmet

"Bizim hizmet anlayışımızın temelini maksimum yatırım, maksimum tasarruf ve maksimum hizmet anlayışı oluşturdu. Bu anlayıştan yola çıkarak görevde olduğumuz tüm bu 6 yıl boyunca sadece bugüne kadar çeşitli nedenlerle yapılmayan veya yapılamayan birçok hizmeti hayata geçirmekle kalmadık, kurduğumuz sistemle belediyeyi çağın gerekliliklerine cevap verebilen, altyapısı sağlam, güçlü ve aktif bir kurum haline getirerek kurumsallaştırdık’’.

Prensibimiz yaşamın her alanına dokunmak

’Yerel yönetim anlayışımız ve sorunlara farklı yaklaşabilme yeteneğimizle Sarıyer’imize çağ atlattık. Yerel yönetim anlayışımızdaki insanı yaşama, sürece katmak ve yaşamın her alanına dokunmak prensibi ile Sarıyer’de dokunmadığımız alan kalmadı. Sağlıktan eğitime, spordan altyapıya, çevreden kültüre hayatın her alanında Sarıyerlinin yanında olabilmek ve Sarıyerliye hizmet edebilmiş olmak bizim için büyük bir gurur. Bugün rahatlıkla söyleyebilirim ki faaliyetlerimizin içerikleri ve kalitesi ile de çağdaş belediyecilik konusunda öncü ve lider bir belediye olmayı başardık’’.

“Ortak akıl” oluşturarak Sarıyer’i beraber yönetmenin mutluluğunu tadıyoruz

’Seçim döneminde “Sarıyer’i beraber yöneteceğiz” demiştik. Bizim için  “ortak bir akıl” oluşturmak başarının olmazsa olmaz öğelerinden biri. Madem hep beraber yaşıyoruz, hep beraber yönetmeliyiz. Sivil toplum örgütlerimiz, muhtarlarımız, mahalle örgütlerimiz, üniversitelerimiz ve kent konseyimizle aktif işbirliği içerisine girerek ilçemizin sorunlarının tespit edilmesinde ve çözümlerinin geliştirilmesinde bu ortak akıl bize hep yol gösterici oldu. İlçemizi ilgilendiren önemli kararları bu doğrultuda beraber aldık. Ayrıca düzenlediğimiz halk günleri, mahalle-site toplantıları ve okul ziyaretleri ile de halkımızla buluşuyor onların da sürecin bir parçası olmasına önem veriyoruz. Bu süreç içerisinde kurduğumuz 8 adet semt ve 5 adet yaşam evlerimiz bizim “halk odaklı hizmet” anlayışımızın bir ürünüdür’’.

Başarının sırrı: planlı belediyecilik anlayışı

’Yönetimimizin temel önceliği “insan”. Faaliyetlerimizin odak noktasına insanımızı koyarak sosyal belediyeciliği ön plana çıkartan projelere öncelik verdik. Temel hedefimiz yaşam refahını ve kalitesini artırmak. Alt yapı sorunları çözülmemiş ve mali disiplini sağlanmamış bir belediyenin ilerleme imkânının olamayacağı düşüncesi ile uzun vadeli, çözüm odaklı politikalar geliştirebilen, planlı programlı bir belediyecilik anlayışını esas aldık. Sarıyer Kalkınma Eylem Planı (SKEP) bu anlayış ile ortaya çıktı ve bizim tüm yönetim anlayışımızı barındıran bir vizyon projesi oldu”.

“İşimiz yaşamla”

Görevi devraldığı günden itibaren Sarıyerlilerin hayatlarına dokunduklarını ifade eden Başkan Genç, “Bizim işimiz rakamlarla değil, taksicilerle, minibüsçülerle, balıkçılarla, pazarcılarla, esnafla, bizim işimiz nezahat ablalarla, spor okullarında ki ve EÇADEM’de ki çocuklarla, ilacını alamayan Nermin ablalarla, muhtarlarımızla, hayvan dostlarımızla. Bizim işimiz yaşamla” şeklinde konuşarak sunumunu tamamladı.

Yaklaşık 2 saat süren sunum sonrasında Oyuncu ve Ses Sanatçısı Sadık Gürbüz, etkinliğe katılan Sarıyerlilere müzik ziyafeti yaş

Son Güncelleme: 30.04.2015 16:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.