Pro.Dr. Nevzat Tarhan'dan Bilinçi Aile olmak

Üsküdar Üniversitesi Rektörü-Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, her aile bireyinin okuması gereken önemli bir eseri TİMAŞ yayınları arasında okurlarına sunuyor...

04 Eylül 2016 Pazar 11:16
Pro.Dr. Nevzat Tarhan'dan Bilinçi Aile olmak






Pro.Dr. Nevzat Tarhan'dan Bilinçi Aile olmak

Haftanın kitabı; Bilinçli Aile Olmak.. Hüsranla biten evlilik haberleri, hızla artan boşanma oranları, yeni Türkiye'nin en büyük sosyal problemlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Dijital çağın getirdiği sorunları yeniden irdeleyen Üsküdar Üniversitesi Rektörü-Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, her aile bireyinin okuması gereken önemli bir eseri TİMAŞ yayınları arasında okurlarına sunuyor.

Aile içi iletişim dili konusunda Türkiye'nin en önemli bilim insanlarından biri olarak öne çıkan Prof.Dr. Tarhan her yetişkinin aklında tutabileceği küçük ve anlamlı ipuçlarıyla gündelik hayatın içinde çözüm bekleyen yüzlerce soruna temas ediyor.

Tarhan hoca kitabıyla, kişiye ve ailesine dünyayı dar eden sıkıntılardan kurtulup uzun vadeli mutluluğu yakalamada yol gösteriyor.

“Bilinçli Aile Olmak” oldukça kolay okunabilir formatta tasarlanmış. Satır başları, çok sayıda bölümr ve elektronik afişlerle desteklenen somut önerilerden oluşuyor.


Prof.Dr. Tarhan, egonun çok yükseldiği günümüzde insanların ‘muallimvari’ uygulamalara kendilerini hemen kapatma eğiliminde olduklarını söylüyor. Bu da önce iletişimi sabote ediyor, sonra algıların içine hapsettiğimiz hayatımızı zorlaştırıyor.
Tarhan Hoca daha önce verdiği konferanslarda, yaptığı konuşmalarda sık sık tekrar ettiği görüşlerini Bilinçli Aile Olmak içinde de serdetmiş, iyi ki de tekrarlamış. Yeni kuşağın çok fazla dünyevileştiğini söleyen Tarhan, kendi egoları ve konforlarından daha yüksek bir değer tanımayan yeni kuşakların insanlığın geleceğini tehdit ettiğini söyledi.

Tarhan yeni kitabında şikâyet değil çözüm zamanı geldiğini ifade ederek yaşama dair bilinçli aile olma yolculuğunu başlatıyor. 224 sayfalık kitap kendi alanında dünyanın saygın kaynaklarından özenle derlenmiş bilgileri barındırıyor. Kitaptr.com adresinden 16 TL'ye satın alabileceğiniz kitap huzurlu bir aile kurmaya hazırlanan gençlere, eşi ve çocuklarıyla yeni iletişim dili arayan aile bireylerine tavsiye ederiz.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.