Sezen Aksu, Royal Filarmoni orkestrasıyla büyüledi

Sezen Aksu şarkıları, İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası yorumuyla ilk kez seyirciyle buluştu.

11 Aralık 2015 Cuma 00:56
Sezen Aksu, Royal Filarmoni orkestrasıyla büyüledi






Sezen Aksu, Royal Filarmoni orkestrasıyla büyüledi

Sezen Aksu şarkıları, İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası yorumuyla ilk kez seyirciyle buluştu.

Polimeks Holding'in 20'nci yılı için düzenlenen özel gecede, dünyanın önemli orkestra şeflerinden Marcello Rota'nın yönettiği 70 kişilik orkestraya, 50 kişiden oluşan İstanbul Filarmoni Korosu eşlik etti.
Sezen Aksu şarkıları, İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası yorumuyla bu gece ilk kez seyirciyle buluştu. Polimeks Holding'in 20'nci yılı için düzenlenen özel gecede, dünyanın önemli orkestra şeflerinden Marcello Rota'nın yönettiği 70 kişilik orkestraya, 50 kişiden oluşan İstanbul Filarmoni Korosu eşlik etti.

Sezen Aksu, konseri oğlu Mithat Can Özer ile birlikte izledi. Konserin açılışında Sezen Aksu'nun doğup büyüdüğü yer olan İzmir'den başlayarak hayatından kesitler sunan fotoğraflardan oluşan görüntüler ekrana yansıdı.

Marcello Rota, son şarkıda sürpriz yaparak Sezen Aksu'yu sahneye davet etti. 'Hayat Sana Teşekkür Ederim' şarkısını söylerken duygusal anlar yaşayan Sezen Aksu'yu 2 bin seyirci dakikalarca ayakta alkışladı.

Dünyanın en iyi bas gitaristleri arasında gösterilen aranjör, müzisyen ve besteci Erdal Kızılçay'ın 1 yıllık çalışmanın ardından orkestra için yeniden düzenlediği şarkılar seyircinin büyük beğenisini kazandı.

Daha önce Pink Floyd, Oasis, Queen, George Michael, Sting, ABBA gibi ünlü isimlerin albümlerinde yer alan 69 yıllık İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası (The Royal Philharmonic Orchestra), Sezen Aksu'nun 'Masum Değiliz, İstanbul İstanbul Olalı, İkinci Bahar, Kaybolan Yıllar, Çakkıdı, Onursuz Olmasın Aşk, Kaçın Kurası, Kahpe Kader, Seni Kimler Aldı, Sorma, Şıkıdım, Ben Sende Tutuklu Kaldım, Küçüğüm, Keskin Bıçak, Hayat Sana Teşekkür Ederim' adlı eserlerini yorumladı.

2016'DA TÜM DÜNYA SATIŞTA

Konser için özel olarak Londra'dan gelen Universal Music Publishing Başkanı Andrew Jenkins ve Universal-EMI Record Avrupa Başkanı Adrian Cheesley, canlı ses ve görüntü kaydı yapılan konserin CD ve DVD'sinin 2016 yılının Ocak ayında Universal etiketi ile tüm dünyada satışa sunulacağını duyurdu.

Most Production'ın kurucusu yapımcı Mustafa Oğuz da, konserin 2016 yılında Londra Royal Albert Hall'da tekrarlanmasını planlandıklarını dile getirdi.

MARCELLO ROTA'NIN SEZEN AKSU HEYECANI


Marcello Rota ile Erdal Kızılçay, ön hazırlıkları 14 ay süren konser için defalarca bir araya gelerek hazırlıklar yaptı. Sezen Aksu'nun eserlerini çok beğendiğini ve bu projenin kendisini çok heyecanlandırdığını belirten Marcello Rota, sanatçının melodilerindeki derin duygu ve ritimden etkilendiğini dile getirdi.


Son Güncelleme: 11.12.2015 00:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.