Suriyeli ressamdan 'Şehitlere selam' sergisi

Mustafa ERCAN/MERSİN, () - ÜLKESİNDE yaşanan iç savaştan kaçarak Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yaşamaya başlayan Suriyeli heykeltıraş ve ressam 70 yaşındaki Abdulrahman Mowakket, 'Suriye şehitlerine selam' adını verdiği resim...

06 Mart 2015 Cuma 16:40
Suriyeli ressamdan 'Şehitlere selam' sergisi






Mustafa ERCAN/MERSİN, () - ÜLKESİNDE yaşanan iç savaştan kaçarak Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yaşamaya başlayan Suriyeli heykeltıraş ve ressam 70 yaşındaki Abdulrahman Mowakket, 'Suriye şehitlerine selam' adını verdiği resim sergisi açtı.
İçel Sanat Kulübü Müfide İlhan- Ayşe Uğural Sanat Galerisi'nde açılan sergiye Kulüp Başkanı Eyüp Dinç ile çok sayıda sanatsever katıldı. Arap ülkelerinin yanı sıra Avrupa ülkelerinde 12 kişisel sergi açan Abdulrahman Mowakket'in yaptığı yağlı boya dev tablolar büyük ilgi gördü.
Suriye'de yaşanan iç savaşı tablolarına taşıyan Mowakket,  mikrofonuna konuşurken duygu dolu anlar yaşadı. Mowakket, iç savaş nedeni ile insanların sefalete sürüklendiği gibi, ülkenin de adeta yok edildiğini belirterek şöyle dedi:

"Suriye bir fen, ilim ve sanat dünyasıdır. Suriye insanlıktır, Suriye'de her şey vardır. Suriye'yi kimse bu hali ile tanımasın, bilmesin. Suriye geçmişte de çok güçlü ve büyük bir ülkeydi. Herkes bir arada kardeşçe yaşayarak, kardeş kardeşe el ele yaşardı. Şimdi Suriye kan gölüne döndü ve harap oldu."
Suriye'nin çeşitli kentlerindeki meydanlarda kendisinin yaptığı devı heykellerin bulunduğunu belirten, Mowakket'in sergisi 10 Mart Salı günü akşamına kadar açık kalacak. 

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.