Uçurtmalar Gökyüzü İle Buluştu

Sarıyer Belediyesi’nin davetlisi olarak Anadolu’dan gelen öğrenciler uçurtmaları ile gökyüzünü renklere boyadılar.

18 Nisan 2015 Cumartesi 11:57
Uçurtmalar Gökyüzü İle Buluştu






Uçurtmalar Gökyüzü İle Buluştu

 Sarıyer Belediyesi’nin davetlisi olarak Anadolu’dan gelen öğrenciler uçurtmaları ile gökyüzünü renklere boyadılar. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in davetlisi olarak Bitlis, Erzincan ve Çorum’dan gelen öğrenciler, SAGEM ve Gündüz Bakım Evi öğrencileri ile birlikte yaptıkları uçurtmaları masmavi gökyüzü ile buluşturdular. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’te, çocukların mutluluğuna ortak olarak hazırlanan uçurtmayı uçurdu.

“Dostluk köprüsü yarınlara örnek olacak”

Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi öğrencilerinin hazırladığı dans gösterilerinin ardından konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi sizlerden beklentimiz çok fazla. Ülkenin en uzak köşelerinden gelen küçük beyefendi ve küçük hanımefendilere hoş geldiniz diyorum. Sizlerin varlığı bizler için çok önemli. Küçük elleriniz ve yüreklerinizle kurduğunuz bu dostluk köprüsü yarınlar için örnek olacaktır. Ahlat’tan, Erzincan’dan, Çorum’dan gelen her bir çocuğumuzun diktiği fidanlar ülkede ki barışın en önemli dayanağı olsun” dedi. 

23 Nisan, Milli Egemenlik Bayramı’dır”

Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Anadolu’dan ve Sarıyer’den gelen öğrencileri bir organizasyonda buluşturan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür ettiği konuşmasında, tüm çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kaymakam Bilgin, “23 Nisan büyük önderimizin Türk çocuklarına armağan ettiği, dünyada eşi benzeri olmayan çocuk bayramıdır. Aynı zamanda 23 Nisan, Milli Egemenlik Bayramı’dır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Burada çok güzel bir etkinliğe imza atıldı” şeklinde konuştu. 

Eskinin değişmeyen eğlencesi Sarıyer’de can buldu

Demirciköy Kültür Merkezi’nin bahçesine kurulan oyun alanlarında gönüllerince eğlenen yüzlerce çocuğa, eski eğlencelerin değişmez tatları pamuk şekeri, patlamış mısır, elma şekeri ve gazoz ikram edildi. Yüzleri boyanan çocuklar, masal kahramanlarının kıyafetlerini giyen oyuncular ile doyasıya dans ettiler ve şişme oyun alanlarında oynadılar. 

Uçurma atölyesinde uçurtmalarını hazırlayan çocuklar, rüzgarında kendilerinden yana olmasını fırsat bilerek uçurtmalarını doyasıya uçururlarken, büyüklerde kendilerine pay çıkarıp bu mutluluğa eşlik ettiler. Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, etkinlik sonunda Sarıyerli öğrenciler ve kardeş kentlerden gelen öğrencilerle birlikte fidan diktiler.


Son Güncelleme: 18.04.2015 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.