Yurt dışında en çok izlenen diziler

Yurt dışında beğeni ile izlenen Türk dizilerinin başında Kanuni Sultan Süleyman dönemini anlatan Muhteşem Yüzyıl dizisi geliyor. Muhteşem Yüzyılı peşi sıra takip eden ise Kenan İmirzalıoğlu ve Cansu Dere'nin başrol aldığı Ezel dizisi.

27 Kasım 2015 Cuma 15:23
Yurt dışında en çok izlenen diziler






1. Muhteşem Yüzyıl:

Ortadoğu'dan, Balkanlar'a; Avrupa'dan Amerika'ya... Yetmişten fazla ülkede yayınlanan Muhteşem Yüzyıl toplamda 500 milyona yakın seyirciye ulaştı. Bu sayede oyuncuları dünya çapında üne kavuşan dizi yayınlandığı hemen hemen tüm ülkelerde başarıya ulaştı.
2. Ezel :

Ezel, Kenan İmirzalıoğlu ve Cansu Dere'nin popülaritelerinin, müthiş senaryo ile birleşmesiyle Balkanlar’da ve Güney Amerika'da en çok izlenen dizilerden oldu.

3. Aşk-ı Memnu:

Aşk-ı Memnu yayınlandığı dönemde ülkemizde reyting rekorları kırmış her bölümü günlerce konuşulmuştu. Final yaptıktan hemen sonra başlayan tekrar bölümleri de yine büyük ilgiyle izlenmişti. Yurtdışında da özellikle Arap ve Avrupa ülkelerinde yine aynı ilgiyle takip ediliyor.

4. Sıla:

Ortadoğu ve Balkanlardaki başarılarından sonra Güney Amerika'ya da satılan dizi özellikle Şili ve Peru'da zirveyi zorladı. Dizinin başrolündeki Cansu Dere yayınlandığı ülkelerde Hollywood yıldızları kadar popüler oldu.

5. Öyle Bir Geçer Zaman ki:

Bir dönem dizisi olan Öyle Bir Geçer Zaman ki Yunanistan'dan Mısır'a; Suudi Arabistan'dan Sırbistan'a onlarca ülkede ülkemizdeki gibi ilgiyle izleniyor.

6. Fatmagül'ün Suçu Ne? 

Toplum yapısı olarak bize benzeyen Ortadoğu ve Güney Amerika ülkeleriyle tecavüzün yaygın olduğu Hindistan'la Pakistan'da reyting rekorları kıran Fatmagül'ün Suçu Ne sadece Rusya'da istenilen izlenme oranını yakalayamadı.

7. Medcezir:

Medcezir de biter bi
tmez yurtdışı satışı yapılan dizilerden oldu. Yayınlandığı ve başarılı olduğu ülkeler arasında Bulgaristan, Gürcistan, İran, Letonya, Litvanya, Pakistan, Romanya, Şili ve birçok Arap ülkesi var.

8. Binbir Gece:

Türkiye'de yayınlanmasının üstünden yıllar geçen Binbir Gece, önce Avrupa'da en çok izlenen yabancı dizilerden oldu sonra ise Güney Amerika’da tüm diziler arasında en çok izlenen dizi oldu. Endonezya, Macaristan, Arjantin, Peru, Kolombiya, Şili, Rusya ve Polonya yayınlandığı ülkelerden sadece birkaçı.

9. Paramparça:

Paramparça, diğer dizilerden farklı olarak henüz bitmeden diğer ülkelere satıldı. Satıldığı ülkeler arasında Romanya, Yunanistan, Kazakistan, Makedonya, Karadağ, Hırvatistan, Şili, Arjantin ve Brezilya var.

10. Gümüş:

Kıvanç Tatlıtuğ ve Songül Öden’i Ortadoğu'da en sevilen oyuncular arasına sokan dizinin final bölümünü 85 milyon kişi izledi. Dizi, Türkiye'de olduğu gibi tekrar bölümleri defalarca yayınlanmasına rağmen ilgiyle izlenmeye devam ediyor.
Son Güncelleme: 27.11.2015 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.