Ünlü Arap Şairi'nin mezarı Toroslar'da mı

Yazı'ya Git
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramazan Topraklı 2015-04-22 19:11:28

Peygamber Efendimizin büyük dedesi Haşim ticaret için Karaviran (Ankara)’ya kadar gelmiştir. Harun Reşit asgari üç, oğlu Mutasım ise bir defa gelmiştir. Lâkin Harun Reşit ve Mutasım’ın Umruü’l-Kays’ın mezarı başında ağladıklarını ilk defa duyuyorum. Bize yeni bilgiler verdiği için Mahmut Apaydın’ı tebrik ediyorum. Umruü’l-Kaysın mezarı Karaviran (Ankara) yakınlarında Asib dağı eteğindedir. Asib dağının eteğini bulmak gerekiyor. Böylece Anadolu tarihi önemli bir merhale kat etmiş olacaktır. Akkiseli İsmail Yarar’ın ifadesine göre Aliçeri köyünde de sahabe mezarları varmış. Peygamber Efendimizin vefatından 14 sene sonra Muaviye’nin Uluborlu’ya kadar gittiği bilinmektedir. Dö Guignes’e göre (1156’da) Sultan 2. Kılıçarslan Punsura ve Sibula kentlerini ele geçirdi. Punsura denilen yer İzaura bölgesinde bir yer olup büyük ihtimal Bozkır, Sibula ise Harun Reşit’in fethettiği Semalu olup bu yer Seydişehir olmalıdır.

Avatar
M.Kemal Tatlı 2015-04-26 11:42:14

karaviranla ilgili araştırmalarından dolayı mahmut apaydına teşekkür ediyoruz

Avatar
Ahmet Şuözer 2016-01-20 12:34:00

selamun aleyküm mahmut abi bende hoca ahmet yesevi torunuyum büyük halamın dayısı araştırma yapmış eskilerden dedem falanda diyor biz onun soyundan geliyormuşuz ulaşmak isterseniz https://www.facebook.com/ahmet.suozer.50

Yazı'ya Git