Batıkan Manço; Babam çok yoğundu bana zaman ayıramadı

TÜRKİYE’de Anadolu Rock Müzik’te efsane isimler Barış Manço ve Cem Karaca’nın fazla bilinmeyen yönlerini oğulları; Batıkan Manço ve Emrah Karaca anlattı. Batıkan Manço, babasının yoğun programı nedeniyle kendisine zaman...

11 Ocak 2015 Pazar 12:19
Batıkan Manço; Babam çok yoğundu bana zaman ayıramadı






TÜRKİYE’de Anadolu Rock Müzik’te efsane isimler Barış Manço ve Cem Karaca’nın fazla bilinmeyen yönlerini oğulları; Batıkan Manço ve Emrah Karaca anlattı. Batıkan Manço, babasının yoğun programı nedeniyle kendisine zaman ayırmadığını söyledi.
İstanbul’daki Küçükçekmece Belediyesi’nin, ‘Asfalt Ozanları’ adını verdiği Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen anma etkinliğine Barış Manço’nun oğlu Batıkan Manço ve Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca’nın yanı sıra Erol Büyükburç da katıldı. Moderatör Semih Çelik’in yönettiği etkinlikte konuşan Batıkan Manço, kendisinin müziğe ilgisinin çok gelişmediğini, piyano öğrenmek istediği halde babası Barış Manço’nun yoğun programından dolayı kendisine fazla vakit ayıramadığını anlattı. Batıkan Manço, “Babam güzel sanatlar mezunuydu. Ben onun daha çok grafik çalışmaları yönünü almışım. Ağabeyim Doğukan bilindiği üzere müzikle uğraşıyor. Ancak o da daha çok dijital müzikle ilgileniyor” dedi.
Emrah Karaca, babasının Türk vatandaşlığından çıkarıldığını o nedenle 8 yıl Almanya’da kalınca müzikten uzaklaştığını anlatırken “Şarkılardan soğudum. Daha sonra bakış açım değişti tabii. Gurbetteyken ona mektup ve fotoğraf yolluyordum. Bizim için zor zamanlardı. Benimde lise son sınıfta gitara ilgim vardı. Zaten müziğin içine doğmuş çocuklardık” diye konuştu.
Batıkan Manço; aynı dönemin müzisyenleri Barış Manço ile Cem Karaca’nın birbirlerine rakip gibi göründüğü halde aralarındaki ilişkinin rekabet değil, bir dostluk örneği olduğunu söyledi.
Cem Karaca ve Barış Manço’nun müzik kariyerlerine şahit olan Erol Büyükburç da iki ünlü isimle ilgili anılarını anlatıp özlemini ifade ederken, gözyaşlarına hakim olamadı. Program sonunda Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, katılımcılara teşekkür ederek, çiçek verdi.

FOTOĞRAFLI


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.