Deniz Seki Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Hakkında uyuşturucu ticareti yapmak suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen Deniz Seki, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

16 Nisan 2014 Çarşamba 09:03
Deniz Seki Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu






Deniz Seki Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, şarkıcı Deniz Seki'ye “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasını oy çokluğuyla onanmıştı. Daha önce 7 ay cezaevinde kalan Deniz Seki, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yaptı. Deniz Seki hakkındaki suç duyrusuna itiraz etti.

Deniz Seki'nin avukatı Naim Karakaya yaptığı yazılı açıklamada, yargılama aşamasında adil yargılamanın ihlal edildiğini, tanıkların dinlenmediğini ve delilleri toplama taleplerinin reddedildiğini savundu.

Deniz Seki'nin kullanıcı olduğunu beyan etmesine rağmen uyuşturucu satıcısı olduğuna karar verildiğine dikkat çekilen açıklamada,  "Bu şekilde verilen bir karar bizce hukuka aykırı olup müvekkilimizin başta adil yargılanma hakkı olmak üzere temel hak ve hürriyetlerini ağır bir şekilde ihlal etmiştir bu nedenle tarafımızca müvekkilimize vekaleten 15 Nisan 2014 tarihi itibariyle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapılmıştır" denildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.