Harun Kolçak hayatını kaybetti

 Sanatçı Harun Kolçak, akşam saatlerinde aniden fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

19 Temmuz 2017 Çarşamba 23:54
Harun Kolçak hayatını kaybetti






Harun Kolçak hayatını kaybetti
   Sanatçı Harun Kolçak, akşam saatlerinde aniden fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.Harun Kolçak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 62 yaşındaki pop müziği sanatçısı Harun Kolçak prostat kanseri nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu.

Harun Kolçak kimdir?
 15 Temmuz 1955 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Türk pop şarkıcısı, besteci, söz yazarı ve bas gitaristi gibi farklı kimliklerle tanınan Harun Kolçak, ilk çalışmalarına rock müziğin babası olarak tanınan Erkin Koray'la başlamıştır. 1977’de Erkin Koray’ın çıkardığı Tutkusu albümünde bas gitar çalmıştır. Silahlıpoda Ritm 68 orkestrasına 1978 yılında bas gitarist olarak katılan Harun Kolçak, askerlik dönüşü caz müziğe yönelmiş, Aydın Esen, Neşet Ruacan-Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlülerle çalışmış ve müzikal deneyimini artırmıştır. 1991'de Onno Tunç ile ortak yaptığı “Beni Affet” albümü ile büyük çıkış yakaladı.  1996'da Litvanya'da 13 ülkenin katıldığı “Müzikos Festivalis 96”da “En İyi İkinci Şarkıcı” seçilmiştir. Kolçak, 2012’de Yeniden Doğuyorum adlı solo albüm çıkarmıştır. Ekim 2013 itibariyle Harun Kolçak&Rock Off isimli grup kurmuştur. Can Güney,Yusuf Tunceli ve Orkun Gezer`in olduğu grubun verdiği ilk performansı Okan Bayülgen`in Makina Kafa adlı programda vermişlerdir. Harun Kolçak 2014 yılında yakalandığı prostat kanseri nedeniyle ameliyat geçirmiştir.  
Sözcü
Anahtar Kelimeler:
Harun Kolçak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.