Kulaklarım kepçeydi, estetik yaptırdım

Oyuncu ve aromaterapist Ayşe Tolga, 'Kulaklarımı yaptırdım. Kepçeydi ve beni rahatsız etmeye başlamıştı' dedi.

08 Ocak 2014 Çarşamba 04:11
Kulaklarım kepçeydi, estetik yaptırdım






 

Oyuncu ve aromaterapist Ayşe Tolga, yüz güzelliğinin tanımını yaparken kendinden de örnek vermeyi ihmal etmedi. Ayşe Tolga 'Yüz güzelliği için simetri çok önemli, kulaklarım kepçeydi, kepçe kulak estediği yaptırdım' dedi. beslenmesine çok dikkat ediyor, uzun yıllardır spor yapıyor. “Sosyete sporu değil, gerçek spor yapıyorum” diyen Tolga, hem sağlıklı yaşam ve bakım sırlarını hem de Aisha adlı aromaterapi markasını kurma öyküsünü New Beauty dergisine anlattı.

 Fit bir vücudunuz var, hangi sporları yapıyorsunuz? -

12 yaşından beri sporun içindeyim. Spora voleybolla başladım. Aslında atletim. Spor konusunda biraz sertim ve radikal laflar edebilirim. Sosyete sporu yapmıyorum, gerçekten spor yapıyorum. Sekiz senedir özel eğitmenim Burak Kalkavan’la Mixed Martial Arts dediğimiz karma dövüş sanatları, çeşitli ekipmanlarla yapılan Functional Training, pilates ve koşu yapıyoruz. Son bir aydır ise hocam Burcu Yüce’yle dans etmeyi çok sevdiğim için uzun zamandır istediğim Pole Dancing yani Direk Dansı çalışıyoruz. Onun dışında yaklaşık 15 senedir yoga yapıyorum.
Beslenmenizde nelere dikkat ediyorsunuz?

Kızım doğana kadar yaklaşık 10 sene boyunca vejetaryendim. Hamileliğimde canım et istedi ve et yemeye başladım. Kan grubuna göre beslenmenin doğru olduğuna inanıyorum.

OYUNCULUK SEKTÖRÜ CANIMI SIKTI 

Türkiye’nin ilk aromaterapi markasının kurucususunuz. Aisha markasını yaratmaya nasıl karar verdiniz?

Yıllardır SPA’ya gitmeyi ve oradaki ambiyansı çok severim. Her gittiğimde böyle bir yer kurabilir miyim acaba diye hayal ederdim. Daha sonra oyunculuk sektörü canımı sıkmaya başladı. Ben bu işi yapmayacağım, bu kadar kaygan bir zeminde amatörlerle çalışmak istemiyorum dedim. Oyunculuk anlamında yanlış ülkede olduğumu düşünüyordum. Kendimle ya da oyunculuğumla ilgili bir problemim yok, ancak sektör o kadar yanlış bir yerde ki ben bunlarla uğraşamam dedim. Kendime bir iş yaratmaya karar verdim. Masaj eğitimi, spa yöneticiliği, aromaterapi ve estetisyenlik gibi eğitimler aldım.

 Aromaterapiyle yolum kesişti. Derken 2007 yılında Bebek’te bir mağaza açtım. Yeditepe Üniversitesi’yle, çok değerli eczacılarla çalıştım. Yurtdışına gittim, orada üreticilerle tanıştım, onlardan numuneler aldım. Yaklaşık 27 kere Londra’ya gittim geldim. Her döndüğümde tek başıma yaklaşık 40 kilo yağ taşıdım. Aisha’da çok emeğim var; logosundan şişesine, elemanının yetiştirilmesine kadar.

 Neden böyle bir işe girdiniz?

Türkiye’de böyle bir marka yok. Türkiye, spa’nın ve hamamın beşiği. Bu ülkede aktar kültürü var. İnsanlar hâlâ çocuğunun gazı olduğunda aktardan yağ alıyor. Bunları birleştirmek istedim. Aisha o anlamda çok öncü bir marka. Doğal sağlık bilinci, bütünsel sağlık bilinci, anne ve çocuk sağlığı, kadın doğumu ve emzirme süreci gibi birçok misyonu var. Doğaya saygılı olması gibi kendi etik değerleri var. Aisha’yı tüm bu değerlerin üzerine inşa ettim. Ben aslında Aisha’yı bu topraklardan bir kadın olarak gördüm, sadece kendi ismim olarak düşünmedim. İsmin anlamına baktığınızda; bolluk bereket getiren şifacı kadın demektir. İstanbul’dan çıkan dünyaya açılan bir marka olmasını diledim ve altına da İstanbul yazdık. O hayalim hâlâ devam ediyor.
 

CİLT BAKIMI KONUSUNDA TUTUCUYUM, PARAM DEĞERLİ

Güzelliğin tanımı sizin için nedir? 

Yüz simetrisi güzel olan insanlar var. Ama benim için kendini bilmek, kendini tanımak çok önemli. Oldukları gibi görünen insanların güzel olduğunu düşünüyorum.

Cilt bakımı yaptırıyor musunuz?

Özellikle kış aylarında haftada bir, en kötü ihtimal ayda bir cildi hafifçe soyan bir bakım yapmak lazım. Derin buharlı temizleme bakımı olmak zorunda değil ama mutlaka cildin hafifçe temizlenip ondan sonra iyi bir anti-aging maskeyle kuvvetlendirilmesi ve nemlendirilmesi gerekiyor. Ben estetisyen olduğum için bu bakımı evde kendim yapıyorum.

FELSEFEM: HER ZAMAN İYİ GÖRÜN...
Günlük yaşamınızda nasıl bir makyaj yaparsınız?

 Günlük hayatta tüm yüzüme makyaj uygularım, ancak kimse anlamaz makyaj yaptığımı. Önemli bir durum olmasa da her zaman iyi görünmek gibi bir felsefem var. Gözaltı kapatıcısı, iyi bir allık ve rimel sürerim. Bu sene dudaklarda mürdüm renkleri çok moda. Böyle cesur renkler sürdüğümde ise göz makyajını hafif tutuyorum.

KULAKLARIMI YAPTIRDIM  
Hiç estetik cerrahi deneyiminiz oldu mu?

Kulaklarımı yaptırdım. Kepçeydi ve beni rahatsız etmeye başlamıştı. Çekimlerde saçımı toplayamıyordum, bu durum beni rahatsız ediyordu, ben de 1999 yılında yaptırdım. Onun dışında oyunculuk sektöründe botoks ve dolgu gibi uygulamaların gerekli olduğunu düşünüyorum. Her zaman iyi görünüp her şeye hazırlıklı olmanız gerekiyor. Yaklaşık beş senedir botoks yaptırıyorum. Ehil ellerde doğru şekilde uygulandığında çok faydalı bir uygulama. Kaş ve mimik çizgilerim derinleşmeye başlayınca, o bölgelere yaptırdım.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.