Maldivlere Benzettiler

Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki 5 yıldızlı Maxx Royal Kemer Otel'in plajı, özel bir uygulama ile Maldivlerin dünyaca ünlü beyaz kumlu plajına benzetildi.

28 Haziran 2015 Pazar 11:41
Maldivlere Benzettiler






 

Maldivlere Benzettiler

   Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki 5 yıldızlı Maxx Royal Kemer Otel'in plajı, özel bir uygulama ile Maldivlerin dünyaca ünlü beyaz kumlu plajına benzetildi.

   Yurt dışından getirilen 'Quartz' özelliğe sahip ayak yakmayan ve vücuda yapışmayan 20 ton kum, yaklaşık 12 bin metrekarelik plaj alanına döküldü. Genellikle kum kalitesi düşük, taşlı ve çakıl plajlara uygulanan beyaz kum, sahili bambaşka bir görünüme bürüdü. 1 ay süren çalışmanın ardından 5 yıldızlı otelin sahili kullanıma açıldı. Beyaz kumlu plaj, otelde konaklayan turistlerden de yoğun ilgi gördü. 

   Görsel olarak Maldivler'i anımsatan beyaz kumlu plajları uygulamaya başlayan Vardakosta Denizcilik Şirketi sahibi aynı zamanda Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu, beyaz kum uygulanan bölgelerin birer cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Uygulama yapılacak proje alanının denizden ve karadan ayrıntılı incelendikten sonra taşlı, çakıllı ve kum kalitesi düşük koylara tatil köylerine, turistik tesislere ve otellerin plajlarına uygun kum miktarının belirlendiğini aktaran Kendiroğlu, "Yurt dışından getirilen beyaz kum tamamen 'Quartz' özelliğe sahip. Bu özelliği sayesinde vücuda yapışmıyor ve ayak yakmıyor" dedi.

   Quartz özellikli kumun aynı zamanda filtreleme özelliğinin de olduğunu kaydeden Kendiroğlu, "Uygulanabilir kum rengi sadece beyaz ile sınırlı değil. Mor kristal kum ve siyah renkli kum çeşidi de seçenekler arasında yer alıyor. Kum ayrıca kendi kendini de temizleyebiliyor" diye konuştu.

Son Güncelleme: 28.06.2015 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.