MURAT YILDIRIM: HATALARIMLA YÜZLEŞMEYİ SEVERİM

İhsan DÖRTKARDEŞ/ () OYUNCU Murat Yıldırım, kendisi ile yüzleşmeyi, hatalarını düzeltmeye çalışmayı sevdiğini söyledi. Zeynep Özek’in Birleşik Arap Emirlikleri’nden uydu aracılığı ile yayın yapan MBC4 kanalı için hazırladığı...

03 Ocak 2015 Cumartesi 10:55
MURAT YILDIRIM: HATALARIMLA YÜZLEŞMEYİ SEVERİM






MURAT YILDIRIM: HATALARIMLA YÜZLEŞMEYİ SEVERİM

İhsan DÖRTKARDEŞ/ () OYUNCU Murat Yıldırım, kendisi ile yüzleşmeyi, hatalarını düzeltmeye çalışmayı sevdiğini söyledi.
Zeynep Özek’in Birleşik Arap Emirlikleri’nden uydu aracılığı ile yayın yapan MBC4 kanalı için hazırladığı ‘Turki Ekstra’ programında ‘Kırımlı’ filminin başrol oyuncuları ile yapılan röportajlar yayınlandı. Murat Yıldırım, senaryoyu okuduktan sonra rolüne uyum sağlayabilmek için 2’nci Dünya Savaşı’nı yansıtan, peş peşe çok sayıda belgesel izlediğini anlatırken, “O belgeselleri izleyince canlandıracağınız karaktere ister istemez sizi hazırlıyor. Hikayenin gerçekliği beni çok etkiledi” dedi. Yıldırım, bu film ile birlikte Türki Cumhuriyetleri’ndeki Türkler’in Ruslarla birlikte 2’nci Dünya Savaşı’na katıldıkları zaman yaşadıkları sıkıntıları daha yakından incelebildiğini bunun kendisi için yenilik olduğunu anlattı. Murat Yıldırım, sunucu Liana Dahdouh’un bir sorusu üzerine filmde sık yer alan Almanca için “Almanca; telafuzunu çalışmadığım, sadece duyduğum çok zor, gırtlağıma uymayan bir dildi. Bilmediğim bir dilde duygularımı yansıtmaya çalışmak o dile dair bir şeyler öğrenmek benim için yenilikti” derken, rolü için karbonhidrat, şeker ve tuzu yaşamından çıkarınca 1 ayda 12 kilo verdiğini söyledi.
Arap dünyasında çok sayıda hayranı bulunan Murat Yıldırım, hac için kutsal topraklara gittiği hatırlatılınca, “Yani yapmak istediğim bir şeydi yaptım. Bir insan yapmak istediği şeyi yapınca mutlu olur. Ben de yaptım, mutlu oldum” dedi. Murat Yıldırım, her zaman yaptığı hatalarla yüzleşmeyi ve onları düzeltmeye sevdiğini ifade ederken “Başkasını değiştiremezsiniz ancak kendinizi değiştirebileceğine inanan bir insanım” diye konuştu.
‘Kırımlı’ filminin diğer oyuncusu Selma Ergeç de, filmde konuşulan Polonya dili Lehçe’yi çok zor bir dil olarak nitelendirirken, ata eğersiz binmekte zorlandığını, Meryem Uzerli’nin çok güzel ve olağanüstü başarılı bir oyuncu olduğunu anlattı.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.