Ünlü sanatçı hayatını kaybetti

TRT'de yıllarca oynayan Kaynanalar dizisininde Tijen karakterini canlandıran usta oyuncu Sevda Aydan vefat etti.

06 Nisan 2018 Cuma 14:28
Ünlü sanatçı hayatını kaybetti






Ünlü sanatçı hayatını kaybetti

   TRT'de yıllarca oynayan Kaynanalar dizisininde Tijen karakterini canlandıran usta oyuncu Sevda Aydan vefat etti.Kaynanalar isimli dizide 'Tijen' karakteri ile herkesin yakından tanıdığı Prof.Dr. Sevda Aydan hayata gözlerini yumdu. Aydan'ın cenazesinin yarın Alaçatı Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.Oyuncu ve Prof.Dr. Sevda Aydan İzmir’de bulunan Alsancak Devlet Hastanesi’nde hayata gözlerini yumdu. Aydan’ın yakın çevresinden öğrenilen bilgiye göre oyuncunun cenaze namazı yarın Alsancak Hocazade Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınacak. 88 yaşında hayata veda eden usta sanatçı, Alaçatı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Sevda Aydan kimdir?

Sevda Aydan 1930 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. 1951 ve 53'te Ankara Devlet Konservatuarı Şan ve Opera Bölümleri'ni bitirdi. Ankara Devlet Operası'nda Traviata operasıyla sanat hayatına atılan sanatçı Manon Lesco, Salome ve Carmen operalarında başrolde oynadı. 1962'de Rusya'nın çağrısı üzerine Erivan, Tiflis ve Bakü operalarında sahneye çıktı ve çeşitli ülkelerde konserler verdi. 1964'de Ankara Devlet Opera ve Balesi'nden ayrılan sanatçı, çeşitli gazino ve kulüplerde hafif batı müziği üzerine çalıştı. Televizyon dünyasında Türkiye'nin ilk sit com dizisi niteliği taşıyan Kaynanalar'da Tijen rolü ile tanındı. Sevda Aydan aynı zamanda eski milli basketbolcu Efe Aydan ile sinema ve dizi oyuncusu Ege Aydan'ın annesidir.

Sözcü

Anahtar Kelimeler:
KaynanalarSevda AydanTijen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.