Ünlü sanatçının kardeşi sefalet içinde

Karabük'te yaşayan Ankaralı Turgut’un kız kardeşinin hali yürekleri sızlattı..

15 Kasım 2016 Salı 14:26
Ünlü sanatçının kardeşi sefalet  içinde






Karabük'te yaşayan Ankaralı Turgut’un kız kardeşinin hali yürekleri acıttı. Karabük’te yaşayan Gülcan Karataş, sanatçı Ankaralı Turgut’un ağabeyi olduğunu belirterek, “Benim öz ağabeyim. Buralarda mağduruz. Sesimizi duyarsa bize yardım etsin” diye konuştu. 

Karabük’te tek katlı bir bina, kayma ve oluşan çatlaklar nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalırken, evde kalan sanatçının kız kardeşi Gülcan Karataş, sokakta kaldı. Kayabaşı Mahallesinde tek katlı müstakil evde dün gece kayma ve çatlaklar medyana gelmesi sonucu evde yaşayan Gülcan Karataş isimli kadın durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekiplerin yaptıkları incelemede, yıkılma tehlikesi olduğundan oturanların tahliye edilmesine karar verildi. Evde hamile kızı ile birlikte kalan Gülcan Karataş, gidecek yeri olmadığından evin bahçesine çıkarttıkları koltukta sabahladı. Yaktıkları ateşle sabaha kadar yağmur altında kalan Karataş, evin yıkıldığını ve güçlükle kendisini dışarı attıklarını söyleyerek, “Ateş yakarak sabaha kadar koltukta bekledik. Ev oturulacak gibi değil. Kiradayız ve gidecek yerimiz olmadığı için dışarıda kaldık. Evdeki eşyaları kurtarmaya çalışıyorum” dedi.

Ankaralı Turgut Kimdir?

Yöresel Halk müziği ve Arabesk, alt yapısına sahip eğlenceli tarzda müzik yapmaktadır.
Ankaralı Turgut, 1963 yılında Ankara’da doğmuştur. Asıl adı Turgut Karataş’dır. Müzik hayatına henüz 12 yaşındayken köy düğünlerinde darbuka çalarak başladı. Davul çalan babasından başka ailede müzisyen sayısının çok fazla olması onun da müzisyen olmasını sağlamıştır.
Ankaralı Turgut, askere gidene kadar müzisyenlik yapan darbukadan sonra bağlama çalan Ankaralı Turgut, bir taraftan da Ankara’nın oynak türkülerini söylemeye başladı. Askerlik dönüşü yöresel olarak ilk albümünü çıkaran Ankaralı Turgut daha sonra amatör olarak üç albüm daha yaptı.
1994 yılında İstanbul’a giden Ankaralı Turgut, Tarkan’ın Oynama Şıkıdım isimli eserini “ti”‘ye alarak profesyonel anlamda ilk albümünü yaptı. Bu albümü reklamsız 300 bin satınca ardından Barış Manço’nun “Oku Bakim”i değiştirerek ikinci albümünü yaptı.
Bir boru firmasının reklamından etkilenerek sözlerini yazdığı Döşiyelim Abi isimli türküsü artık her yerde dinlenmekte ve çalınmaktadır.
Ankaralı Turgut, halen Ankara’nın gecekondu bölgelerinden olan Altındağ da oturmaktadır.
Son Güncelleme: 15.11.2016 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.