Abdülkadir Geylani Hazretlerinin Şifa ekmeği nedir?

Geylani İlim ve Kültür Vakfı tarafından üretilen Şifa ekmeği nedir?

07 Mayıs 2014 Çarşamba 07:50
Abdülkadir Geylani Hazretlerinin Şifa ekmeği nedir?






Geylani Hazretlerinin ocağından

Şifa ekmeği üretildi

Sultan Azam Pir Abdülkadir Geylani hazretlerinin soyundan gelmiş olan Hocaefendi Baba Muhammed Usta’nın şifa ayetlerini okuduğu suyla karılan şifa ekmeği başta Eyüp Sultan olmak üzere belirli yerlerde satışa sunuldu.

Peygamber Efendimizin ‘yerin görün bereketi’  olarak övdüğü ekmek, birçok mana ocağında olduğu gibi Abdülkadir Geylani Hazretlerinin dergahında da pişerdi. Hazreti pir kendi eliyle el değirmeninde buğday öğütür hamur yapar, ekmek pişirir misafirlerine ikram ederdi. Halk da maddi manevi hastalıklarına şifa niyetine bu ekmekten yer Hz. Pirin himmet ve bereketiyle şifa bulurlardı.

Bu şifa ekmeği de Geylani irfan ocağı geleneğinin ürünüdür.  Hz. Pirin 13. Yüzyılda Anadolu’ya  gelen ve birçok tekkeler inşaa eden nesli, bu geleneği de bugünlere taşımışlar;

-‘Kim ne niyetle yerse hasıl ola, cümle dertlerine deva ola’ diye duada bulunmuşlardır.

Kadiri Tarikatı kurucusu Gavs’ul Azam Abdülkadir Geylani’nin 12. Yüzyılda Bağdat’ta tutuşturduğu irfan ocağı, bu gün de dünyanın her tarafında insanlığı aydınlatmaya devam etmekte, hasta gönüllere şifa olmaktadır.

Geylani  İlim Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından hazırlanan Vakıf ekmeği,  800 yıldır Anadolu’da tüten irfan ocağından bugüne şifa sunmaktadır.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.