Antalya'nın en güzel, en sakin oteli; Hadrianus

Antalya Kaleiçi'nde yer alan Hadrianus Butik Otel Osmanlı döneminden kalan bir binanın özgün mimarisi zamanın ruhunu uygun olarak yeniden restore edilmiş. Limon bahçesi içerisindeki otel "Bir tatlı huzur almaya geldim" diyenlere hitab ediyor...

07 Mayıs 2015 Perşembe 02:50
Antalya'nın en güzel, en sakin oteli; Hadrianus






Antalya'nın en güzel, en sakin oteli; Hadrianus

Sabaha turunç ve limon ağacının dallarında ışıldayan meyveler koskoca bir yılın yorgunlgunu alacak kadar güçlü. Antalya Kaleiçi'nde Hadrianus Butik Oteli'nin bahçesinde yükselen agaçların gücü, koskoca bir yılın üzerimden silindir gibi geçen sorunlar yumağını adeta hallaç pamuğu gibi attı.


Limon sarısının ne anlama geldiğini görmek için, sanırım yaprak gölgelerinin arasından limonların üzerinde gezinen güneş ışığını izlemek gerekiyor. Turunç ve limon ağaçlarının cömertliği bahçenin içinde yer alan ilk bahar çiçeklerinden gelen eşsiz kokular yeniden ve yeniden özlenecek kadar güçlü.

Hadrianus Butik Otel'de bir gün

Üç katlı bir otel Hadrianus, adını antik dünyanın en güzel bahçesi olarak betimlenen İskenderiye Bahçesi'nden mi, yoksa Anadolu'nun pekçok yerinde Roma'nın ünlü komutanı adına yapılan antik mimari yapılardan mı aldı tam olarak bilmiyoruz, ama temizliği, sessizliği ve tabiata sığınmış sade yapısıyla misafirlerini şehir hayatının içinden çekip kendi ikliminde ağırlıyor.
Bahçesinde küçük bir kahvaltı ve yemek salonunun da yer aldığı Hadrianus Hotel Antalya Kaleiçi'nde sınıfının en ekomonik konaklama tesislerinden biri. Bahçe içindeki çardakta sohbete dalanlar için gürültü, şehir stresi gibi dünyevi arızalar sanki hiç yaşanmamış hissi uyandırıyor.

Bina oldukça eski olmasına rağmen, dekorasyonda kullanılan antik eşyalar, dantel perdeler ve eski zaman filmlerinden çıkıp gelmiş tertemiz pikeler, çarşaflar, yastıklar ve minderler dikkat çekiyor.

Tabiat, estetetik ve huzur

Eskiliğine rağmen banyo, tuvalet ve diğer sosyal ihtiyaçların karşılanmasında teknolojinin varlığı kendini hissettiriyor. Jakuzili banyo keyfi böyle bir ortamda insanı yeniden diriltiyor.
Toprak, ağaç, çiçek, sebze - meyve kokusu insanın iştahını açıyor. Ama derin sukunet ortamı doyunluk hissi vererek durumu dengeliyor. Otelin zengin kahvaltı menüsü en az ortam kadar çekici, ama dingin ruh hali bir gönül kahvesi ile doyuveriyor.

Hadrianus Butik Otel bahçesindeki bitki zenginliği Toroslar'ın aynası gibi. Bahçenin tam ortasında yer alan kuyunun etrafındaki mozaiklerdeki renkler otel yönetiminin estetik anlayışı için önemli bir ipucu.
Yat Limanı ve şehir merkezine olan yakınlığı ile Kaleiçi'nin ruhuna uygun bir konsepte sahip Hadrianus Butik Otel fiyatları da oldukça uygun.
Restoranında usta aşçılar ve güler yüzlü garsonları bulunan Hadrianus Butik Otel'in tüm odalarında Tv ve internet bulunuyor.



Son Güncelleme: 07.05.2015 03:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
antalyanin en guzel oteli 2015-05-07 14:45:48

Bu otel bir harika dostum. Gunlerce kalmak icin vaktim olmadi haziran ayi icin ideal her zaman sakin sessiz ve ekonomik ekrem zeydan