En iyi ücretsiz mesajlaşma programları

Cep telefonu ile mesajlaşmak için en iyi program WhatsApp. İşte diğer programlar...

08 Ekim 2013 Salı 20:21
En iyi ücretsiz mesajlaşma programları






Cep telefonu ile mesajlaşmak için en iyi program WhatsApp.

En iyi ücretsiz mesajlaşma programları

WhatsApp Messenger programı; Windows Phone, Android, BlackBerry, iPhone ve Nokia akıllı telefonlarında çalışan ücretsiz mesaj, fotoğraf, video göndermeyi sağlıyor. Programı telefonunuza kurduktan sonra rehberinize erişiyor. Rehberinizde kimde bu program varsa görüyorsunuz. Daha sonra 3G internet bağlantısı veya kablosuz internet (wi-fi) ile bu kişilerle özgürce ve ücretsiz şekilde mesajlaşabiliyorsunuz. Programın en güzel yanlarından bir tanesi de “konumunu paylaş” özelliği.
Bulunduğunuz yere gelmek isteyen kişiye uzun uzun adres vermek yerine, WhatsApp’tan “konumunu paylaş” ile tek bir mesaj göndermeniz yeterli. Mesajı alan kişi, telefonunun navigasyon programları sayesinde hiç kimseye adres sormadan bulunduğunuz yere kadar gelebiliyor. WhatsApp aynı zamanda dizüstü bilgisayarlar ve tablet bilgisayarlarda da kullanılabiliyor. Akıllı telefonların olmazsa olmazı WhatsApp ile kullanıcılar her gün 1 milyar mesaj gönderiyor. Klasik kısa mesajın yerini alan WhatsApp ile her dakika 700 bin mesaj gönderiliyor.
WhatsApp’ın büyük başarısının ardından rakipler geldi. Bunlardan ilki Messageme. Programın WhatsApp’tan farkı, içinde bulunan Doodle özelliği. Bu özellikle kendi çizdiğiniz resimleri arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz. WhatsApp’a ciddi rakip olabilecek bir başka program ise torrent sitesi Pirate Bay’ın kurucusu Peter Sundle’ın geliştirmeye başladığı Hemlis. Hemlis kullandığı şifreleme ile devletin ve servis sağlayıcıların mesajlarına ulaşılmasını engelleyecek. Bu uygulamanın da Android ve iOS için ücretsiz olması bekleniyor. Ayrıca ünlü futbolcu Messi'nin reklamında oynadığı WeChat'i de unutmamak lazım. Bir başka popüler olmaya başlayan program ise Line.
Viber:

Viber, iPhone ve Android kullanıcılarının yaygın olarak cihazlarında bulundurduğu bir sistem.İnternetin olduğu her yerden sesli görüşme yapabiliyor. Uzun üyelik işlemleri olmayan bu uygulamayı iPhone ve Android işletim sistemine sahip her cihaz rahatlıkla indirebilir Programı indirdikten sonra, cep telefonunuza gelen şifreyi giriyorsunuz, anında bedava konuşmaya başlıyorsunuz.

Blip.me:

Blip Me ile  kullanıcılar ücretsiz sesli ve yazılı mesajlaşabiliyor. Bu uygulamadaki sesli görüşme telefon ile konuşmak yerine konuşmaları cümle cümle veya bir konuşma dosyasını ileti göndererek sağlanıyor. Sesli bir dosya istediğiniz kişiye mesajınızı sesli olarak gönderebiliyorsunuz. Uygulama indirildikten sonra şifreyi girip listenizdeki arkadaşlarınıza ulaşabiliyorsunuz.

Tango:
Görüntülü sesli görüşmek isteyenler için oldukça ideal.  Tango ile arkadaşlarınızla ücretsiz görüntülü görüşebiliyorsunuz. Tango, 3G bağlantısı olan Droid, EVO, HTC Hero ve NexusOne dahil Android telefonlar ve iPhone’lar arasında yüksek kaliteli video arama, 4G ve Wi-Fi hizmeti sunuyor. Tango'nun yeni sürümünde sosyal medya entegrasyonu da mümkün.

BlackBerry Messenger:
Yalnızca Blackberry kullanıcılarının birbirleri ile mesajlaşmasını sağlayan uygulama ile sınırsız sohbet imkanı bulunuyor. Ayrıca bu yazılım üzerinden mesaj teslim onayı alabilir, dosya ve resimlerinizi paylaşabilirsiniz. Uygulamanın en büyük avantajı ise ücretsiz olması.

ChatON:
Samsung, ChatON ismini verdiği Android/iOS/Bada ve Blackberry uyumlu yeni mesajlaşma uygulaması ile, akıllı telefonlarda sohbet çıtasını yükseltiyor. Galaxy S sahipleri iPhone sahipleri ile uygulama üzerinden birbirleri ile isterlerse teke tek yahut da grup olarak sohbet edip, video paylaşabiliyor. Paylaşım modu gençler arasında bu aralar oldukça popüler.

Live Profile PIN:
Blackberry ve iPhone gibi telefonların kullanıcılarının birbiri arasında sohbet amaçlı kullandığı bir şifredir. Bunu, sizi listeye eklemesini istediğiniz kişiye gönderiyorsunuz, tıpkı MSN’deki davet gibi. LiveProfile PIN’inizi ekleyen kişi ile, sizin de kabul etmenizle sohbete başlıyorsunuz.
 
Son Güncelleme: 29.12.2017 23:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.