Lazer ile yağ aldırma yöntemi

Lazer ışığı, yağ hücrelerinin zarlarına verilerek patlatılır ve bölgesel yağlanmaların azaltılması sağlanır.

30 Nisan 2014 Çarşamba 18:50
Lazer ile yağ aldırma yöntemi






Lazer ile yağ aldırma yöntemi

Son yıllarda yoğun olarak uygulanan lazer tekniği ile yağ alma konusunda Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Eser Aydoğdu'nun kadınlara önemli uyarıları var.

Yağ aldırma yöntemleri o kadar gelişmekte ve her geçen gün o kadar teknik ortaya çıkmaktadır ki artık bu konuda herkesin kafası karışmaktadır. Bununla ilgili lazer lipoliz, lazer liposuction, vaser liposuction, klasik liposuction, power assisted liposuction şeklinde bir çok yöntem vardır. en iyi yöntem diye bir şey yoktur. Kişiye  uygun yöntem vardır.  Kişinin cilt yapısı, kilosu, yağ miktarı bu kararı vermede en önemli etkenlerdir

 LAZER LİPOLİZ 

Lazer lipoliz cerrahi olmayan bölgesel zayıflama ve vücut şekillendirme yöntemidir. Lazer ışığı, yağ hücrelerinin zarlarına verilerek patlatılır ve bölgesel yağlanmaların azaltılması sağlanır. Vücudun her yerindeki, bölgesel yağların giderilmesinde Lazer lipoliz uygulanabilir. Yağ hücreleri 1 milimetre çapındaki iğnelerle lazer ışığı verilerek parçalanır. Parçalanan yağlar vücut tarafından emilerek, kendiliğinden yok olur. İşlem bölgesinde ki gevşeyen ve sarkan deri sıkılaşır ve gerginleşir.

Lazer lipoliz yöntemi, tek seansta istenilen sonuca ulaştırması, sonucun uzun yıllar kalıcı olması, morluk, ağrı ve şişliğin az ve kısa süreli olması açısından hastalar tarafından tercih edilen bir yağ yakma ve vücut şekillendirme yöntemidir.

Lazer lipoliz yöntemi, kadın ve erkeklerde vücudun yağlanan bütün bölgelerinde rahatlıkla uygulanabilir. Yok edilemeyen inatçı ve dirençli yağları etkili ve hızlı bir şekilde ortadan kaldırır. Karın, kalça, bel, basen, diz, sırt bölgelerinde biriken fazla yağlarda, ayrıca yüz ve gıdı gibi hassas bölgelerde ve erkeklerde meme büyümesi tedavisinde, etkileyici ve başarılıdır.

Lazer Lipoliz’den, 1 ay sonra başlanan AWT cihazı uygulaması ile, lenfatik drenaj yapılarak ödem azaltılıp, cilt tonusu düzeltilerek uygulama sonuçları daha da iyi hale getirilir. Uygulama sırasında yok edilen yağ hücreleri geri gelmez. Ancak hasta, daha sonra fazla kilo alırsa, kalan yağ hücrelerinde hacim olarak artış olma olasılığı mevcuttur. Bu durumda işlemi tekrar yapmak gerekir. Bu nedenle uygulama sonrasında, elde edilen sonucun korunması ve kalıcı olması için, kişilerin bir daha kilo almamaya dikkat etmeleri ve düzenli spor yapmaları önerilir. Lazer Destekli Liposuction: Lazer Lipoliz’de yağlar lazer ile yakılır, vücutta bırakılır.

Lazer Destekli Liposuction’da ise yağlar lazerle yakılarak, sıvı hale getirilip ince kanüllerle çekilir. Tüm vücutta veya birden çok bölgesinde orta derecede yağ birikimi olan hastalarda, lazer lipoliz yerine lazer destekli yağ alma işlemi yapılır. Görülebilecek sarkma, gevşeklik ve düzensizlikler önlenmiş olur.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.