Migrenin nedeni stres mi? Stresle nasıl başedilir?

Stres ve migren ikiz kardeş gibidir. Birbirlerini sürekli yoklayan, sürekli biri diğeri için çalışan iki önemli problem.

29 Nisan 2014 Salı 20:56
Migrenin nedeni stres mi? Stresle nasıl başedilir?






Migrenin nedeni stres mi? Stresle nasıl başedilir?

Fiziksel, zihinsel ve ruhsal yönden kişileri etkileyen stres dediğimiz kavram  bir nevi; endişe durumu , başaramama korkusunun olumlu veya olumsuz şekilde bireylerde ortaya çıkma halleridir. Birçok şekilde tanımlanabilmektedir.
       İnsanlara yaşama sevinci veren, zor bir amaca ulaşmak için yaşanan stres biçimi olumlu strestir. Günlük hayattta karşılaştığımız olaylar sonucunda hissettiğimiz  sıkıntı ve zorlama durumları olumsuz stres yaratmaktadır. Bedenimiz, ruhumuz ve zihnimiz olumsuz yönde etkilenirken ; sinir, migren, ülser,yüksek tansiyon ve benzeri  hastalıklarla tepkisini dışa vurarak bizleri uyarır. Stresin kaynakları; günlük hayatımızda yaşadığımız üzüntü, görev değişiklikleri, iş yükünün artması, kişiler arası iletişimsizlik, bedeni zorlama, gürültü v.b.  sayılabilir. Her bireyin stresi algılama ve alışma kapasitesine göre, bedeninden aldığı tepki farklılıklar gösterir. Stres karşısında sergilediğimiz pozitif tavırlarla baskılama metodumuzu bedenimiz migren olarak dışavurabilir.Migrenin en büyük tetikleyicisi strestir.

        Stresi hayatımızın vazgeçilmezi olarak kabul ederek, hayatımızla kaynaştırmak zorundayız. Stressiz bir hayat  yoktur. Sıfır stres hayatın sonu demektir.  unutmayın ki , stresin aşırısı da öldürücü olabilir. Hayatımızı riske atmadan streslerimizle yüzleşmeli ve bizi dibe çekmesine izin vermemeliyiz.
       Huzurlu yaşayabilmek, stresle başa çıkabilmek için; öfke kontrolümüzü yitirmeden, ne yapmak istiyorsak sadece onu yapmalıyız. Aysun ALKIR                                       


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.