OSURUĞA GÜLENİN OSURUK KADAR AKLI YOKTUR

Vay vay vayyyy…..Habere bak , Olaya bak….

Denizli’nin Çamlıbel ilçesinde haber yapmak için dolanan yerel bir haber ekibinin Dronunu gören bir teyze korkudan ağaçlık alana saklanmış…Hayatında ilk defa dron gören teyzenin tepkisi  görenleri gülümsetmiş. Vay anasını sayın seyirciler…

Beni gülümsetmedi , hatta sinirlendirdi.

Haber peşindesin , korkan kadının peşine takılıyorsun AYIP ….Kadın kaçıyor , sen işi gücü bırakıp onu kovalıyorsun AYIP…. Kadın daha çok korkuyor sen daha çok kovalıyorsun. AYIP

Bir diğeri  tutup bu  görüntüleri  TV ye haber programına  taşıyor ,  bir de haberi verirken gevrek gevrek  gülüyor…Sana da AYIP … Sonra şiddete hayır diye ciddi ciddi haber yaparsın. Yok benim Annem , canım annem dersin… Yemezler…

Al sana anan yaşında kadın … Korkmuş kaçıyor … Çünkü bilmiyor  , ve bilmemesi de onun suçu değil belki ….. Ama sen sana servis edilen bu korkmuş teyzemin  görüntülerini , Türkiye’ ye ifşa edip eğlencelik diye sunuyorsun …korktuğu yetmezmiş gibi birde utandırıyorsun…..Yuhhhhh be….

Bak aklıma bir laf geldi şimdi…..

Osuruğa gülenin aklı yoktur….

Neyse , nerede kalmıştık …

Kış geldi ya , o da  güya……. benim akşam yemeği travmalarım başladı … Nedendir acaba , yazın yanımdan yakınımdan geçmeyen bu akşam ne yemek yapacağız halleri , kış geldi mi beynimi tırmalayıp durmaya başlıyor. Herhalde İsmet İnönü yüzündendir bilemiyorum. ☺ 

Zaten ,  bu bir gün yenen yemeği ertesi gün bir daha yememek yeni jenerasyon modası …Biz çocukken ,  Annem rahmetli ,  hafta arası çalışıyorum vakit yok diyerekten  , C.tesi günleri bütün gün temizlik , Pazar günleri de bütün gün yemek yapar , 6 – 7  çeşit yemeği  dolaba doldururdu. Hafta arası seç beğen al modeli yaşardık bizde , yok bu dünden kaldı , yok ben bunu yemem demeler yoktu. 

Şimdi var ….

Annen çalışıyor mu ? Yorgun mu ? Evde yok mu ?  Nerdeeeeeee ………

Yemekler hergün yeni , taze taze yapılmalı , ev ergeninin damak zevki gözetilirken , lezzette de kusur edilmemeli …. Yoksa lahmacun ısmarlamak zorunda kalırsın ve emeğine de parana da yazık olur…Çocuğun bir de ne kıymayla yapıldığı belirsiz lahmacunu yer .

Ve size de eviniz yaşayan bir organizma gibi gelir mi hiç…

Hani seni seviyorum dersen , ben de seni deyip , sarılıp sırtını pıtpıtlayacakmış gbi …. Uzaklardayken o da sizi özlemiş gibi …. 

Bana gelir..

Sanki her köşesi farklı karakterdedir, işte bu yüzden de evde anlaşabildiğim ve anlaşamadığım yerler olur.. 

Mesela , mutfakla pek aramız yok , soranlara beni ısırıyor diyorum ☺ 

Karşılıklı sevgimizden olacak , kendisi bütün aletleriyle ve de lavabosuyla  beni  hergün sınar , dener. 

Fırın yemeği yapacağım sırada fırını bozar , Prizlerinden elektrik çarptırır , pazar akşamı aygazı bitirir , su kaynatacakken kettle ‘i bozar , zemindeki fayanslardan su fışkırtır , mahalledeki bütün karıncaları davet eder ,bana pencereyi açık unutturur , içeri kedi kaçırttırır , sadece mutfak prizlerinin sigortasını attırır ,  hiçbir şey yapamazsa beni korkutmak için lavabodan gurrrr gurrrr diye garip sesler çıkarttırır. 

İşte bu şartlarda yemek yapıyorum ben.

Büyük  ödül  ise  , ‘’Eline sağlık anne’’ diyerek geri uzatılan boş bir tabak…..

Yine kazandım uleynnnnn …

 Eyyyy mutfak !!!! Büyüksün ama ben senden daha büyüğüm…

Ve mutfak demişken , hazır ve paketlenmiş gıdaları mutfağınıza sokmamaya aman dikkat … Ne kadar az o kadar iyi ….etiketleri okumaya aynen devam , bilmediğimiz içerikleri google dan arıyoruz…,Zehirlenmiyoruz, zehirlemiyoruz.

Ve çöpün ne kadar hızlı doluyorsa , durumun o kadar vahim demektir. Hadi bir tık dikkat…

Bodrum’dan Sevgiler

ANIYORUM , ARIYORUM   ( 1938 –  ∞)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.