ÖZEL GÜNLER , GÜZEL GÜNLER

Bugün ‘’Dünya Kız Çocukları Günüymüş’’.
Size göre dün yani. Facebook, twitter yıkılıyor.
Aman benim bebişim , bu benim güzel kızım , bu da benim ki , aha bu da benim ki , bu da benim kız köpeğim, benim ki kedi ama kız bu olmaz mı ? Olur ya olmaz mı hiç.
Dünya kız çocukları günü 2012 de icat edilmiş.Erkek çocuğu olan avucunu yalasın.Onların daha bir günü yok.
Olsun yaa takmayalım kafaya , bir gün gider bir gün gelir. Daha ne günler var , DÜNYA kadınlar günü , erkekler günü , sevgililer günü , doktorlar günü , eczacılar günü , çiftçiler günü , anneler günü , babalar günü,yaşlılar günü ….var oğlu var yani. Sana da değer ucusu bir yerden.
Bugün dünya kız çocukları gününü sosyal medyada kutlayan tüm annelere sözümdür , şanslısınız ve çocuklarınız da şanslı. Hepsini Allah bağışlasın.
Ama Dünya Kız Çocuklar Gününde , bırakın dünyayı … kendi memleketimizde okuyamayan , spor yapamayan , şarkı söyleyemeyen , resim yapamayan , dans edemeyen kız çocuklarına ne faydamız oldu acaba? 12 sinde gelin edilenlere , okula gitmek isteyip te ölesiye dövülenlere , hala töre diye öldürülen 18 altındaki kız çocuklarına, evdeki zulümden kaçıp sokakta kendini  satanlara ,kazandığı parayı satıcısının eline sayan  çocuklara …
Bu günün esas hedeflerinin bugünden haberi bile yok. Anasının da yok.Babasının da yok. Olsa da  kimin umurunda zaten.
Birazda dünyadan konuşalım .Çin’de tek çocuk yasağı yüzünden 1975’ten beri  400 milyonun üzerinde çocuk fetusunun alındığını bilenler parmak kaldırsın. Bunların ne kadarı kız çocuk sence? Neyse 1 Ocak’tan  itibaren 2 çocuğa izin verdilerde artık bir kısmı kurtuldu. Sebep mi? Genç nüfusun azalması ve iş gücünün düşmesi. Yani kızlarla bir alakası yok. 
Olsun yakında kız bebek günü, kız fetus günleri de çıkar bizde dünyaya gelmiş gelecek bütün kızları kurtarırız sosyal medyada.
Hadi bu kadar huysuzluk yeter. 
Şimdi kel alaka bir konuya geçiyoruz.
KANSER!!
Algıda seçicilik midir nedir ? Bu günlerde en çok duyduğum , korktuğum kelime kanser.
Korkma korktukça sıra sana gelecek falan yalanda… Ne yapalım  peki ? Nasıl kaçınalım , nasıl korunalım. 
Ben organikçiyim.( Böyle de bir şey varsa ) Oğluma sorun,  annen ne iş yapıyor diye. Tek kelimeyle cevap veriyor.
‘’ORGANİK’’
Yani bu konuda da bildiğim ve  tavsiye edebileceğim en güzel destek yine doğadan. Ve Türkiyede’de bulunan bir şey.
BROKOLİ FİLİZİ
Biz memleketçe uyurken elin oğlu Brokoliyi araştırmış.

Amerika’da  Johns Hopkins Üniversitesinden Paul Talalay Brokolide güçlü antioksidan ve anti-kanserojen özelliklere sahip "Sulforaphane" ( Sulforafan ) maddesini bulmuş.

1997 yılında yine bu üniversitede yapılan çalışmalar brokolinin tohumdan yeni çıkan 3-4 günlük filizlerinin sulforafan bakımından erişkin sebzeye göre ortalama 50 kat daha yoğun olduğunu ortaya koymuş. Yani bir tutam ( 50 gram )brokoli filizi yemek yaklaşık 2,5 kilo Brokoli sebzesi yemeye eşdeğer olduğunu ispatlamışlar.

Sulforafan neymiş neler yaparmış bir bakalım. 

1. Uzun etkili antioksidandır. 

2. Bağışıklık sistemimizin kansere neden olan maddeler ve etkenlerle mücadele eden "Faz 2 
Detoksifikasyon Enzimlerini" harekete geçirir. Hücrelerimizin kanserleşmesini önler.

3. Oluşmuş kanser hücrelerine doğrudan etki ile ölmelerine neden olur ( Apoptsis ).

4. Kanser hücrelerinin bölünmesini ve çoğalmasını engeller. ( Cell cycle arrest )

5. Kanser hücrelerinin yayılmasını önler.

6. Kanser oluşumuna neden olan HDAC enzimini bloke eder.

7. Meme kanserine neden olan "kanser kök hücrelerini" ( CSC ) baskılar.

8. Nrf2 genini uyararak damar duvarlarında hasar oluşumunu engeller. Kalp-Damar hastalıklarından korur.

9. Kanser kemoterapisinde kullanılan ilaçların etkinliğini artırır ve bu ilaçlara karşı direnç gelişimini önler
Johns Hopkins Üniversitesinde yapılan bu önemli buluşun ardından dünyanın en saygın üniversitelerinde ve kanser merkezlerinde yapılan 600ün üzerinde bilimsel çalışma bu bulguları teyit etmiş ve  Sulforafan'ın kanserlerin önlenmesinde ve tedavisinde çok etkili bir molekül olduğu sonucuna varmış.
Brokoli filizi ve sulforafan bağışıklık sistemimizin kanserlerle mücadele eden mekanizmaları üzerinden etki yaptığı için tüm kanser türleri üzerine etkili ancak en etkili olduğu türler Meme, Prostat, Mesane, Kolon, Pankreas ve Akciğer kanserleri. Sulforafanın bilinen hiç bir yan etkisi yok.

Tabi ki tek başına bir mucize değil ama ben öğrendim sende bir duy istedim
Hadi bugünü de ‘’Kendine Bir Güzellik Yap’’ günü yap.
Ve en azından bir dahaki sigarayı bırakma gününe kadar sigarayı bırakma kararı al. Beslenme alışkanlıklarını gözden geçir ve maksat spor olsun diyerek hiç değilse bir miktar yürü.
Sevgiyle , Sağlıkla..
Bihter Bangı
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.