Ankara siyasilerini anlatan şiir bile yazılır.Başlığını "sevsinler sizin, memleket aşkınızı" olur. Ellerine kaşıkları da verdik mi....Siyasiler çalsın ,vatandaş oynasın. Hepimiz aynı şeyin peşindeyiz diyen cesur yok. Adam meclis üyesi adayı ve şunu söylemekten çekinmiyor ; "100 bin tl para harcadım , seçim bürosu açtım, araba giydirdim."  5 yıldır bir kapı çalmamış seçim de kapı çalacak vatandaş da  dinleyecek. Mikrofon yok ki kapımız da .... Masal anlatsınlar , mahalleli dinlesin.
Sorarım vatandaşımıza bir meclis üyesi seçildikten sonra aylık ortalama bin beş yüz TL maaş alacak, artı eksileri ile 5 yılda bu 90 bin TL eder . Siz 90 bin TL kazanacağız siyasetten (ki bu para ziyaret, düğün, gelen, giden cebe 5 kuruş kalmaz) bu paranın 3 katı kadar parayı meclis üyeliği için niye harcarsınız ?    
Ne yapalım derseniz, siyasette parasına değil yüreğine güvenenleri göreve getirin, parti içinde tutun.
Alın size paralel hesap
Komşu komşu huuu....
Meclis üyesi geldi mi ?  Geldi...  Ne getirdi....  
İncik boncuk değil, ihale mihale  
Kime kime sana bana
Başka kime partisine, yandaşlarına ....
Yandaşlar nerde ? Karşı mahalle de... Mahalle  nerde ? Sandıkta.
Sandık nerde  ? Oy verdik, yandı bitti kül oldu ...
"Mansur Yavaş'ı eleştiren partililere bakmak lazım"

Paralel devlet hikaye, sorun Ankara'nın yollarının büklüm büklüm olmasın da!!! Ankara'da ki siyasetçiler gibi. Bir bakıyorsunuz sağa kaymış, bir bakıyorsunuz sola kaymış. Mansur Yavaş MHP'den CHP'ye geçti de diğer partiler altında mı kaldı. Mesela  bir zamanın Mamak'ın CHP'li meclis üyesi Levent Kılıç, Selçuk Soylu, Turan Cansu şimdinin Ak partili siyasileri, Etimesgut'ta Ak parti'den Makbule Sevinç ve Yavuz Demirci MHP'nin siyasileri , il genelde Ahmet Kandemir  demokrat partiden MHP'ye geçiş yaptı. MHP'ye üye bile yapılamadan Kandemir, Ak Parti'ye geçiş yapmayı başarmış siyasilerimizden. Daha yeni istifa eden edene. MHP'den Şevket Altınok, İbrahim Uyar,Ertan ışık, Hayrettin Çetin ve daha da partisinin adayını bahane edenler, meclis üyeliğini garantileyenler parti değiştirmekten çekinmiyor. İdeoloji , hizmet yok, koltuk kavgası var.
"Paralel devlet yok ,para ile cep arasında dikey bağlantı var"  
Vatandaş ne olacak bu seçim sorusunun yanıtını ararken, Ankara'da büyükşehir belediye başkan adayları ve ilçe başkan adayları özgüven patlaması yaşamakta. Kimin ne amaçla yaptığı belli olmayan anketler hangi siyasi parti parayı verdiyse onu 1. göstermekten kaçınmıyor. Sonuç bütün başkan adayları birinci. Proje adına konuşulan hiç bir şey yok. Adam soruyor benim ilçeme ne yapacaksın diye?Aday utanmasa uzaydan ufo getireceğim diyecek. İş bu kadar komik ve acı durum da. Yanına şak şakçılarını toplayan en büyük başkan benim başkan. CD'ler  dosyalar  havada uçuşuyor. Tutturulmuş bir paralel devlet, devleti boş verdim Ankara'da para ile cebin açısında ki dikey  yapıyı bir görse vatandaş...  
Madem herkesin elinde hırsızlık rüşvet dosyası var.Bunu da kamuoyunda paylaşmaktan çekinmiyorsunuz, hırsızlığı bilip susmak  ne kadar ahlaklıca hareket. Buyrun buna vatandaş karar versin...
Neler oluyor Ankara'da derseniz .....
Mansur Yavaş CHP'ye geçti de CHP'limi oldu. CHP'nin bu hafta ne Uğur Mumcu anma törenlerin de, ne genel merkez programında yoktu. Partilinin bu beklenti içinde olması çok kötü . Sağ görüşlü birine Bülent Ecevit büstünü açtıramazsınız, Uğur Mumcu'nun yazılarının ne denli önemli olduğunu anlatamazsınız. O nedenle parti genel başkanı aday gösterdiği adayınıza sahip çıkın ve alanda çalışan yoksa devşirme anketler ile sandıktan çıkacak sonuç arasında hüsrana uğramamak kaçınılmaz sonuç. Mansur Yavaş'a göre teşkilat CHP'lilere göre örgüt olma bilinci oluşmaz ise Melih Gökçek ve Mansur Yavaş kavgasından Mevlüt Karakaya başarı elde etme olasılığı yüksek.
Cemaat ve Ak Parti TV'de kavgalı Ankara belediyelerin de kankalar  
Başbakan Gülen Cemaatini sert sözlerle eleştirmesine rağmen Ankara Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri cemaatle dirsek temasından kaçınmıyor. Kimse Yok Mu Derneği'nin Mamak'ta belediye ile olan diyalogları gayet başarılı, Mamak’ta 6 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu İç Anadolu Bölgesi Lojistik Merkezi’nin açılışına Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül birlikte yapmıştı. Şafaktepe Kültür Merkezi üzerinden kiraya verilen Özel Mehmet Tuncel Erkek Öğrenci Yurdu'da cemaat yurdu olarak biliniyor. Cemaat işini biliyor sadece Mamak'ta değil Keçiören'de, Sincan, Pursaklar da aynı diyalogları görmek mümkün... Yani yerel seçimde Cemaatle hiç bir Ak Partili belediye oturup kavga etmiyor. Başbakan dizini dövüyor.
Hal böyle iken başkan adayları belli 15 gün sonra Belediye başkanlarının iddiaları ile Ankara çalkalanır, araya meclis üyesi adaylarının büyük koltuk kavgası girer. Cd'ler dosyalar, kasetlerden fırsat bulursak 4 milyon nüfuslu Başkentte 30 gün içinde projeler halkın huzuruna çıkar. 30 günde proje inceleyecek başkentlileri şimdiden kutluyorum.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.