AB Bakanı Bozkır: Sivil toplum demokrasi demek (2)

'SÜRECİN DEVAMINA İHTİYAÇ VAR' Adana Sheraton Oteli'nde 'AB'ye üyelik süreci ve Türkiye’nin yeni AB stratejisine ilişkin Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı'na AB Bakanı ve Baş Müzakereci Volkan Bozkır'ın yanı sıra Vali Mustafa...

24 Mart 2015 Salı 15:32
AB Bakanı Bozkır: Sivil toplum demokrasi demek (2)






'SÜRECİN DEVAMINA İHTİYAÇ VAR'
Adana Sheraton Oteli'nde 'AB'ye üyelik süreci ve Türkiye’nin yeni AB stratejisine ilişkin Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı'na AB Bakanı ve Baş Müzakereci Volkan Bozkır'ın yanı sıra Vali Mustafa Büyük ile Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
YAŞAR KEMAL'İ ANDI
Toplantının açılışında konuşan Bakan Bozkır, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Çukurovalı Yaşar Kemal’i anarak, "Bir ülkenin dünya ile iletişimini hiçbir stratejiye gerek kalmadan en iyi şekilde yapabilmesinin yolu da, dünya çapında hayranlık, saygı ve takdirle izlenen bilim adamları, sanatçılar, edebiyatçılar, politikacılar ve sporcular yetiştirmekten geçiyor. Bu topraklarda bir Yaşar Kemal yetiştirdiniz. Bu vesileyle sadece ülkemize değil, yarattığı edebi eserlerle tüm insanlığa mal olan büyük ustayı saygı ve şükranla anıyorum" dedi.

'500 BİN KİŞİ YARARLANACAK'
Türkiye’de 104 bin sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan Bakan Bozkır, şöyle konuştu:
"Bu rakam Cumhuriyet tarihinde bir rekordur. Sivil toplum ne kadar gelişirse demokrasi ve ülkeler o kadar gelişir. O yüzden mümkün olduğu kadar bu toplantıya katılan arkadaşlara söz verme arzusundayız. Önemli olan kendinizi, kurumunuzu tanıtmak. Belki AB konusunda hiçbir şey söylemenizi beklemeyebilirim ama kürsüye çıkıp içinizden geleni söyleyeceksiniz, kuruluşunuzu tanıtacaksınız ve size ne kadar güvendiğimi de tahmin edebilirsiniz. AB bir medeniyet projesidir. Bu kadar yıldır aslında bu üyelik için ve sürecin devamı için uğraşan insanlardan biri olarak bu sürecin Türkiye’ye, demokrasimize, temel insan hak ve özgürlüklerine, çevre, eğitim, gıda konusuna ve fasıllar itibariyle AB’nin kapsadığı tüm konulara Türkiye’nin şimdiye kadar çok ihtiyacı oldu bundan sonra da ihtiyacı var. Ve Türkiye’nin seviyesini artırmak, daha güzel bir ülke olmasını sağlamak, çocuklarımızın daha iyi bir Türkiye’de yaşamasını sağlamak bakımından sürecin devamına ihtiyacımız var. AB çerçevesine yürütülen Erasmus Projesi kapsamında 400 bin insan bundan yararlandı, 300 bini yurt dışına gidebildi. 2020 yılına kadar 800 milyon Euro'luk projemiz var. Bundan 500 bin kişi yararlanacak."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.