ABD'ye FETÖ'nün gerçek yüzünü anlattı

TBMM Türkiye-ABD Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Sarıkaya, ABD'li mevkidaşlarına FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin mektup gönderdi.

07 Temmuz 2017 Cuma 13:52
ABD'ye FETÖ'nün gerçek yüzünü anlattı






TBMM (AA) - TBMM Türkiye-ABD Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya, ABD'li mevkidaşlarına FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili mektup gönderdi.

Sarıkaya, ABD Kongresi Türkiye Dostluk Grubu Eşbaşkanları Steve Chabot, Pete Sessions, Steve Cohen ve Gerry E. Connolly'ye yazdığı mektubunda, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü olduğuna işaret etti.

Mektubunda, 15 Temmuz'da yaşananların tipik bir askeri darbe olmadığının altını çizen Sarıkaya, "Darbecilerin o gece gösterdiği vahşeti ve ihaneti tanımlamak için uygun kelimeleri bulmak imkansızdır." ifadesini kullandı.

Sarıkaya, darbe girişimi sırasında 249 Türk vatandaşının şehit olduğunu, 2 binden fazla kişinin yaralandığını hatırlatarak, 15 Temmuz'un, Türk demokrasisinin, devletin gücünün ve azminin testi olduğunu vurguladı.

Türk halkının tankların önünde durarak demokratik hakları için tarihi bir dayanışma örneği verdiğini belirten Sarıkaya, "15 Temmuz gecesi bile, bu kanlı girişimin arkasında Fetullah Gülen ve öğrencilerinin olduğu açıktı." değerlendirmesinde bulundu.

FETÖ'nün devlet organlarına sızma çabalarına dikkati çeken Sarıkaya, şunları kaydetti:

"FETÖ, ikiyüzlülük, gizleme ve gizlilik üzerine kurulu yeni nesil bir terör örgütüdür. Nitekim Türk Hükümeti, 15 Temmuz'dan önce bu mafya benzeri kült terör örgütüne ve onun mali kaynaklarına karşı harekete geçti. Örgütün ceza boyutlarıyla ilgili bir dizi idari ve adli soruşturma başlatıldı. Polis ve yargı da FETÖ üyelerini saflarından boşaltma önlemleri alındı. Kısaca FETÖ, Türkiye'de güç kaybediyordu. Devleti 15 Temmuz'da ele geçirmeye çalışmak, Türkiye'de hayatta kalmak için tek şanslarıydı."

15 Temmuz darbe girişiminin Türk Devleti'nin temellerini hedef alan bir tehdit olduğunu kaydeden Sarıkaya, darbe girişimi sonrasında FETÖ'yle mücadeleye yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sarıkaya, OHAL kapsamındaki uygulamalarla ilgili itiraz ve uyarıların da hızla değerlendirilerek, gereğinin yapıldığını aktardı.

Türkiye'nin eş zamanlı olarak FETÖ'nün yanı sıra PKK ve DEAŞ ile de mücadele ettiğini hatırlatan Sarıkaya, FETÖ'nün küresel anlamda güçlü ve egemen olmak için farklı ülkelerdeki örgütlenmelerine de dikkati çekti.

Sarıkaya, mektubunda muhattaplarını FETÖ'nün yapısı ve faaliyetleri konusunda uyararak, 15 Temmuz darbe girişiminin, 80 milyonluk Türk nüfusunu hedef alan en büyük terörist kampanya olduğunu belirtti.

Ali Sarıkaya mektubunda ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, eski ABD Başkanı Barack Obama ve daha sonra da Trump ile telefonla ve yüz yüze görüşmeler yaparak FETÖ konusunu defaatle paylaştığını ve terörist başının iadesini isteğini dile getirdiğini anımsattı.

Sarıkaya, kendisinin de ABD'li muhataplarıyla yaptığı görüşmelerde FETÖ konusunda endişe ve beklentilerini aktardığını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.