AK Parti, İzmir'in kızlarını diline doladı: İzmir'in kızları eskiden güzeldi

Siyasi söylemlerinde kadınları aşağılayan öteleyen tutumundan bir türlü vazgeçmeyen AK Partili vekillerin güzelliğiyle ünlü İzmir kızlarını diline dolaması bu şehirde sert tepkiye neden oldu.

17 Kasım 2016 Perşembe 15:51
AK Parti, İzmir'in kızlarını diline doladı: İzmir'in kızları eskiden güzeldi






AK Parti, İzmir'in kızlarını diline doladı: İzmir'in kızları eskiden güzeldi

İzmir'in kızlarını diline dolayan AK Partili Mehmet Tozlu'nun sözlerine CHP'den sert tepki. Ak Partili Tozlu'nun "Bu şehrin eskiden kızları bile güzeldi. Artık kızları bile kalmadı" sözlerine CHP'liler sert tepki gösterdi

İZMİR'İN KIZLARI ESKİDEN GÜZELDİ

İzmir'de AK Partili yöneticiler ile CHP'liler arasında 'İzmir'in kızları' tartışması çıktı. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu'nun bir televizyon programında yerel yönetimleri eleştirirken "Bu şehrin eskiden kızları bile güzeldi. Artık kızları bile kalmadı" sözlerine CHP'li kadınlardan tepki geldi. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, "Biz İzmirli kadınlar hepimiz güzeliz, eskiden de güzeldik; şimdi de güzeliz. Bizim güzelliğimiz öncelikle düşüncelerimizde ama bunu görebilmek gerekir" dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, MYK üyesi Perihan Yardımcı ve Yerel Yönetimlerden sorumlu il yöneticisi Dilek Bilgin, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu'nun İzmir'deki yerel yönetimleri eleştirdiği ve "Bu şehrin eskiden kızları bile güzeldi. Artık kızları bile kalmadı" sözlerine yanıt verdiler. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Tozlu'nun talihsiz açıklamalar yaptığını belirterek şunları söyledi:

SÜMÜKLÜ BİR ÇOCUK GİBİ

"Nedense AKP'lilerin İzmir'le ilgili alakasız benzetmelerine ilk kez tanık olmuyoruz. İzmirimiz için daha önce de 'Gavur İzmir' ve 'Sümüklü bir çocuk' gibi benzetmeler yapan AKP'liler vardı. Bunun nedeni de İzmirlilerin kendileri gibi düşünmemeleridir. İzmirlilerin ülkede neler olduğunun farkında, İzmirli kadınlar da farkında ve inandıkları değerlerden asla vazgeçmeyecek. Onun için biz İzmirli kadınlar hepimiz güzeliz, eskiden de güzeldik; şimdi de güzeliz. Bizim güzelliğimiz öncelikle düşüncelerimizde ama bunu görebilmek gerekir. Bunu herkes böyle bilmeli. İzmir'in kadınları 'ben bilirim' der 'beyim bilir' demez."

Nurşen Balcı, Tozlu'nun İzmir'in yerel yönetim eleştirilerinin de doğru olmadığını, CHP'li belediyelerin sosyal belediyecilik yaptığını söyledi. Tozlu'nun kentin ışıltısı kalmadığı sözlerine ise "Tozlu ışıltıdan ne anlıyor acaba? Büyük binalar dikilip, AVM yapılabilirdi. Ama CHP'li başkanlar bu merkezleri halkın hizmetine sundu" dedi.

CHP İl Kadın Kolları MYK üyesi Perihan Yardımcı ise yaptığı konuşmada "İzmirli kızlarla alıp veremedikleri ne? Onları rahatsız eden İzmir'in kızlarının yüz güzelliği değil yaşam biçimi, hayata bakışları ve yürekleridir. Varsın İzmirli kızlara 'çirkin' desinler. Bizler İzmir'i onların çirkinliklerine teslim etmeyeceğiz" dedi.
Anahtar Kelimeler:
Izmirin Kızları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.