Ak Partili Şahin: Biz emeklilerimizi onlardan daha çok seviyoruz

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, CHP'nin emeklilere çift maaş ikramiye vaadini eleştirerek, "Biz emeklilerimizi sevmiyor muyuz? Biz onlardan daha çok seviyoruz. Türkiye'nin imkanı olsa, bütçe...

21 Mayıs 2015 Perşembe 15:35
Ak Partili Şahin: Biz emeklilerimizi onlardan daha çok seviyoruz






Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, CHP'nin emeklilere çift maaş ikramiye vaadini eleştirerek, "Biz emeklilerimizi sevmiyor muyuz? Biz onlardan daha çok seviyoruz. Türkiye'nin imkanı olsa, bütçe imkanları el verse biz daha fazlasını veririz" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük'te Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne ait 11 tesisin toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Kültür Merkezi'ndeki törene Vali Orhan Alimoğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, DSİ Gene Müdür Yardımcısı Yakup Başoğlu, DSİ Kastamonu Bölge Müdürü Samit Umucu da katıldı.
Şahin, Mersin Akkuyu Nükleer ve Sinop Nükleer Enerji Santrallerini 2020'li yıllarda bitirmeyi hedeflediklerini, üçüncüsünü de planladıklarını söyledi.

CHP'nin emeklilere çift maaş ikramiye vaadini eleştiren Şahin, bunun için 25 milyar 700 milyon lira kaynak gerektiğine vurgu yaparak şöyle dedi:
"Biz emeklilerimizi sevmiyor muyuz? Biz onlardan daha çok seviyoruz. Türkiye'nin imkanı olsa, bütçe imkanları el verse biz daha fazlasını veririz. Hatta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız geçenlerde çok çarpıcı bir bilgi verdi televizyon programında. 'Şu anda en düşük emekli maaşı 2 bin 500 lira olabilirdi' dedi. 'Eğer 90'lı yıllarda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde 39-40 yaşında insanlar emekliliğe sevk edilmiş olmasaydı ve bu Sosyal Güvenlik Kurumu'nun parasal yapısını bozmamış olsaydı şimdi SGK kendi yağıyla kavrulur bir kurum haline gelirdi. Biz en düşük emekli maaşını 2 bin 500 liraya kadar çıkartabilirdik' dedi."
Emeklilerin şu anda aldığı maaşları yeterli bulmadıklarını belirten Şahin, "Tabii ki o maaşlarla geçinmenin zorluğunu biz de biliyoruz. Ama Türkiye'nin imkanlarına bakacaksınız. En düşük emekli maaşı 257 liraydı, şu anda en düşük emekli maaşı bin lira. Temmuz itibariyle olacak. Söylediğim gibi 2 bin 500 lira olurdu. Bunun vebali 'Kim ne vermişse ben beş mislini vereceğim' diyen popülist politikalar. Peki bu parayı vermek için nereden keseceksin? 25 milyar 700 milyon lirayı personel giderlerinden, yatırımlardan mı kesekceksin" diye konuştu.
Ak Parti iktidarının süreceğini belirten Şahin, "Allah'ın izniyle, milletimizin taktiriyle 2017'de biz bütçemizi denk bütçe yapar hale geleceğiz. Çalışanlarımıza, emeklilerimize ileriki aşamada şu anki aldıklarının üstünde tabii ki artışlar sağlayacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.