AK Partili Ünal, 'Akşener aday olsaydı zorlanırdık

Cumhurbaşkanlığı seçimleri geride kalırken, AK Partili kurmaylar, muhaletefetin partili bir aday çıkarması halinde zorlanacağını kabul

14 Ağustos 2014 Perşembe 10:00
AK Partili Ünal, 'Akşener aday olsaydı zorlanırdık






AK Partili Ünal, 'Akşener aday olsaydı zorlanırdık

Cumhurbaşkanlığı seçimleri geride kalırken, AK Partili kurmaylar, muhaletefetin partili bir aday çıkarması halinde zorlanacağını kabul etti.
AK Parti Grup Başkanveli Mahur Ünal, cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin Emine Ülker Tarhan veya Meral Akşener'i aday göstermiş olsaydı zorlanacaklarını ifade etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan 'Neler Oluyor' Programına konuk oldu. Ünal, TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın sunduğu programda, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "CHP, Emine Ülker Tarhan'ı, MHP de Meral Akşener'i aday gösterseydi; 30 Mart'ta aldıkları yüzde 43'ü yeniden görürlerdi. Diğer 14 tane siyasi parti, 1,5-2 puan da oradan gelirdi. Böylece net olarak yüzde 45'i bulurlardı" dedi.

"TARHAN - AKŞENER ADAY OLSA; ZORLANIRDIK"
 
Muhalefetin 'çatı aday' birleşmesinin yanlış bir hamle olduğunu ifade eden Ünal, "CHP, Emine Ülker Tarhan'ı, MHP'de Meral Akşener'i aday gösterseydi; 30 Mart'ta aldıkları yüzde 43'ü yeniden görürlerdi. Diğer 14 tane siyasi parti, 1,5 - 2 puan da oradan gelirdi. Böylece net olarak yüzde 45'i bulurdular. Yüzde 8 de zaten Selahattin Demirtaş'ın oyu... Dolayısıyla yüzde 52, bu strateji ilk turda Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi kazanmasını engelleyebilirdi. Bunu yapmadılar; çünkü Tarhan ve Akşener, partilerinden çok oy almış olarak, seçimden sonra CHP ile MHP liderlerini koltuklarından edeceklerdi" analizini yaptı.
 
"TAYYİP ERDOĞAN SİYASETİNDE AYRIMCILIK OLMAZ"

 
12 yıllık Başbakanlığı'ndan sonra Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasetinin ayrımcılık içermediğinin altını çizen Mahir Ünal, "Muhalefet partileri, nefret, öfke ve hakaret tohumları ekiyor. Toplumu ayrıştırıyor, kamplaştırıyor; sonra da Ak Parti'yi suçlayıp Tayyip Erdoğan'ı 'diktatör' olarak itham ediyor, tahkir ediyor. CHP ve MHP'nin ürettiği siyaset şiddet dili olarak kendi seçmenine akıyor, besliyor; oradaki korku ve nefret dili dönüyor, tekrar siyaset diline dönüşüyor. Bir CHP'li vekile, 'Çok makül düşünüyorsunuz, bunları neden dile getirmiyorsunuz' dedim bir tarihte; bana dönüp dedi ki; 'Kamer Genç'in daha çok alkışlandığı, daha çok teveccüh gördüğü ortamda ben ne söylesem insanlar beni duymuyor, sesim kayboluyor" şeklinde konuştu.
 
"DEMİRTAŞ, AK PARTİ SAYESİNDE ADAY OLDU"

 
Ak Parti İktidarı olarak 12 yılda terör ülkesinden, barış iklimine gelindiğini hatırlatan Ünal, "Selahattin Demirtaş'ın bugün siyaseti bir çözüm olarak meydanlarda dili ve üslubuyla topluma sunması Ak Parti iktidarının hazırladığı iklimin sonucudur. Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olması, Ak Parti iktidarının 12 yıllık rehabilitasyonunun karşılığıdır" ifadelerini kullandı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.