Akşener; Her zaman partimin emrinde olacağım

Yurt gezisini sürdüren MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, bu sabah Tokat'ta görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

27 Mart 2016 Pazar 14:46
Akşener; Her zaman partimin emrinde olacağım






Akşener; Her zaman partimin emrinde olacağım

MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, kongrede seçilememesi halinde küskünlüğü olmayacağını belirterek, "Her zaman partimin emrinde olacağım" dedi.
Çeşitli ziyaretlerde ve toplantılara katılmak için dün Tokat'a gelen MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, bu sabah kentte görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Akşener, şu ana kadar 10 ili ziyaret ettiğini ve kendisine gösterilen ilgiden dolayı memnun olduğunu söyledi.

'KONGREYİ YAPACAPIZ'

"Eğer genel kurul olmazsa küskünlerle yeni bir parti kuracakmısınız?" sorusuna Meral Akşener, "Biz küsmün değiliz ki bu arkadaşlarımız gencecik. Öyle bir adım attılar ki çok saygı değer hepsi. Dolayısıyla biz küskün değiliz. İkincisi hukuk işlediği takdirde başka bir ihtimal yok. Onun için de diğer ihtimaller üzerinden konuşmak doğru değil ama ben net bir şekilde kendimi bağlayacak bir şekilde şunu söyleyebilirim. Ben hiç bir yere üç beş atla gitmem, tek atla gitmişimdir. Hep odaklandığım tek bir konu olur. Dolayısıyla 'A planınız olmadı, B planınız var mı?' diye soruyorlar, kesinlikle B planı yok. Biz bu kongreyi Allah'ın izniyle yapacağız. Ha delege seçmedi, o zaman ben partimin emrinde olacağım. Yani bu kongre olacak pek çok aday arkadaşlarımız var. Belki o arkadaşlarımızdan birisini seçecek delegelerimiz. O ayrı, ona da sonsuz saygı duyacağım. O başka bir şey. Dolayısıyla küskünlerle işimiz yok. Biz partinin, bu arkadaşlar sahipleri zaten. O yüzden ben de sahiplerinin arasında oturuyorum" diye cevap verdi.

'GÖRÜŞMEM OLMADI'

Kendisinin bu süreç içerisinde bazı kişiler ile görüştüğünün iddia edildiğini söyleyen Meral Akşener, şöyle konuştu:
"Çeşitli iddialar oldu uzun zamandır. Bir Sayın Abdullah Gül, iki Sayın Bülent Arınç, üç Hüseyin Çelik. Başka var mıydı, görüştüğüm iddia edilen? Benim bildiğim üçtü. Hiç biriyle en küçücük bir siyaset konuşmam olmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi'ni konuşmam olmamıştır, geleceğe dair herhangi bir şey olmamıştır. Bu arkadaşlarımızla ne bir yerde oturup, ne de bir telefon konuşması yapmamışımdır. Böyle bir durum yok. Ayıp bir şey daha oluyor, bu insanların da benle gelip böyle bir irtibat noktası da olmamıştır. Ne böyle bir talep oldu, ne benden ne karşı taraftan. En küçük görüşme olmadı."

'BİZ BU İŞİ BİLİYORUZ'

Terörle mücadelede talimatı siyasi iradenin verdiğini kaydeden Akşener, "Siyasi irade bürokrasiye diyor ki, 'Vur' Bunu hukuki olarak eğer o zemini kurmazsanız yarın rüzgarlar döner o insanların tamamı yargılanır. Dün olduğu gibi. Şimdi böyle tecrübelerimiz var bizim. Bu da zafiyet yaratır. Dolayısıyla hemen bu hukuki çerçevenin kurulması lazım. Bunu hatırlatıyoruz, uyarıyoruz, destekliyoruz. Ama diğer konuda terör mücadelesinde kararsızlık var, başından belli. Temel sorun oydu. Benim söylediğim şu. Elbette ki hukukuyla, kanunuyla, çerçevesiyle ve demokrasiyi işletmek kaydıyla demin beyefendinin sorusuna verdiğim cevapta olduğu gibi. Orada bir irade kırıklığı göstermeden kararlılıkla mücadele edilir. Geçmişte bu yapıldı. Ben sadece şunu söylemeye çalışıyorum. Biz bu işi biliyoruz, dolayısıyla terör örgütünün belini kırmaktan bahsediyorum, beli 6 ay içerisinde kırılır. Başbakan olayım altı ay içinde bu işi yapamayıp siz de bana yarın söylersiniz ben de giderim" diye konuştu.

Son Güncelleme: 27.03.2016 14:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.