Bahçeli: 14 yıl sonra yine aynı tuzak

Devlet Bahçeli MYK toplantısında partisinin 1 Kasım Erken Seçim için hazırlanan seçim beyannamesine son şeklini verdi. Bahçeli burada yaptığı konuşmada 14 yıl önce yaşanan önemli bir olayı anlattı.

02 Eylül 2015 Çarşamba 03:38
Bahçeli: 14 yıl sonra yine aynı tuzak






Bahçeli: 14 yıl sonra yine aynı tuzak


MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, 'Erdoğan'ın 1991'de RP ile yapılan ittifak sırasında rahmetli Başbuğu Alparslan Türkeş'e kurduğu tuzağı anlattı ve bugün yaşananlara dikkat çekti. 
 
MHP, ADAYLARDAN ÜCRET ALMAYACAK
 
Toplantıda seçimle ilgili kritik kararlar alındı. MHP 1 Kasım seçimlerinin hazırlıklarına hızlı başladı. MHP'de milletvekili aday adaylığı başvuruları dün başladı ve 6 Eylül'de sona erecek. Aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacak. Milletvekili adaylarının da merkez yoklaması ile belirlenmesi kararlaştırıldı.
 
 
 ERDOĞAN'A HAYIRLI UĞURLU OLSUN

MHP lideri Bahçeli, Osmaniye'den milletvekili aday adayı olmak için başvurusunu yaptı. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bahçeli, Tuğrul Türkeş'le ilgili kendisine yöneltilen soruyu "Bu soruyu yok farz ediyorum. Böyle sorulara da gerek yok artık. Recep Tayyip Erdoğan'a hayırlı uğurlu olsun"  diyerek cevaplandırdı.
 
SEÇİM BEYANNAMESİ GENİŞLETİLİYOR

 "Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek" başlığı taşıyan partinin seçim beyannamesi genişletiliyor. Beyannameye Türkiye'de artan terör olayları ve adına çözüm denilen ihanet süreciyle ilgili gelişmelere bağlı ilaveler yapılacak. Ayrıca kriz sinyalleri veren ekonomiyle ilgili nelerin yapılacağı sıralanacak.
 
 
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, 'Erdoğan'ın 1991'de RP ile yapılan ittifak sırasında rahmetli Başbuğu Alpaslan Türkeş'e kurduğu tuzağı anlattı ve bugün yaşananlara dikkat çekti.  Toplantıda seçimle ilgili kritik kararlar alındı. MHP 1 Kasım seçimlerinin hazırlıklarına hızlı başladı.MHP'de milletvekili aday adaylığı başvuruları dün başladı ve 6 Eylül'de sona erecek. Aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacak. Milletvekili adaylarının da merkez yoklaması ile belirlenmesi kararlaştırıldı. "Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek" başlığı taşıyan partinin seçim beyannamesi genişletiliyor. Beyannameye Türkiye'de artan terör olayları ve adına çözüm denilen ihanet süreciyle ilgili gelişmeler bağlı ilaveler yapılacak. Ayrıca kriz sinyalleri veren ekonomiyle ilgili nelerin yapılacağı sıralanacak.
 
MHP lideri Devlet Bahçeli, erken seçim gündemini görüşmek üzere topladığı partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı'nda, AKP ile koalisyon kurmama gerekçelerini, partinin "Başbuğ" u Alpaslan Türkeş'in 1991'de Refah Partisi ve Islahatçı Demokrasi Partisi'nden gelen "seçim ittifakı" nı reddetmesini örnek göstererek anlattı.
 
O dönem RP İstanbul İl Başkanı olan Tayyip Erdoğan'ın Türkeş'i "bağımsız aday" yaparak tuzak kurmak istediğini detaylarıyla anlatan Bahçeli, "Bu olay MHP üzerinde bugün de aynı oyunların oynanmak istendiğinin örneğidir. Bu olaya bakarak, bugünü değerlendirebilirsiniz" dedi.
 
MHP, MYK'sı  erken seçim gündemiyle Genel Başkan Bahçeli başkanlığında toplandı. MYK'nin erken seçim MHP Başkanlık Divanı'na tam yetki verdiği toplantıda, milletvekilliği için aday adaylık başvurusunda bulunanlardan "partinin 1 Kasım'daki seçimi yenileme seçimi gördüğü ve para alınması durumunda haksızlık olacağı" gerekçesiyle herhangi bir ücret alınmaması da kararlaştırıldı.
 
Aday adaylığı başvurularının 1 Eylül'de başlayacağı, 6 Eylül'de sona ereceği, milletvekili adaylarının da merkez yoklaması ile belirlenmesinin kararlaştırıldığı toplantıda, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun istifası ile Tuğrul Türkeş'in "tedbirli" ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi nedeniyle boşalan MYK üyeliği için herhangi bir belirleme yapılmayacağı da dile getirildi. Boş kalan MYK üyeliklerinin seçimden sonra belirleneceğinin altı çizildi.
 
BEYANNAME GENİŞLETİLİYOR
 
Öte yandan partide 1 Kasım seçimleri için daha önce "Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek" başlığı taşıyan partinin seçim beyannamesinin genişletilmesine yönelik çalışmaların yapıldığı da belirtildi.
 
Beyannamenin özellikle Türkiye'de artan terör olayları nedeniyle partinin "ayrımlaştırma süreci" olarak adlandırdığı çözüm süreci ile terör ve ülke ekonomisinin geldiği durumlar nedeniyle "ekonomi" ve "artan terör olayları" başlıklarının genişletileceği, bu bölümlere eklemeler yapılacağı öğrenildi.

Son Güncelleme: 02.09.2015 03:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.