Bahçeli "81 Düzce'den sonra ,82 Kerkük,83 Musul  

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Biz Barzani'nin acilen ıslah olmasını, yanlıştan dönmesini arzuluyoruz.

03 Ekim 2017 Salı 14:01
Bahçeli "81 Düzce'den sonra ,82 Kerkük,83 Musul  






Bahçeli "81 Düzce'den sonra ,82 Kerkük,83 Musul  

   MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Biz Barzani'nin acilen ıslah olmasını, yanlıştan dönmesini arzuluyoruz. Aksi halde, Irak'ın toprak bütünlüğü bozulur. Bölgesel statü alt üst olursa 1926 Ankara Antlaşması başta olmak üzere, uluslararası antlaşmalardan doğan haklarımızı sonuna kadar kullanmalıyız. O zaman geldiğinde, şartlar oluştuğunda, tarih coğrafyaya dar geldiğinde Misak-ı Milli uyanacak; 81 Düzce'den hemen sonra 82 Kerkük, 83 Musul deme hakkının önünde hiçbir güç duramayacaktır” dedi.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, Barzani'nin tüm itiraz, tüm tepki, tüm karşı çıkışlara rağmen 25 Eylül korsan referandumunu gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “Böylelikle Irak'ın siyasi ve toprak bütünlüğü darbe yemiş, bölgesel denge ve hassasiyetler zemin ve mevzi kaybetmiştir. Barzani, 25 Eylül referandumuyla bağımsızlığa giden dikenli, mayınlı ve karanlık yolda önemli bir merhaleyi aşmıştır. Ne var ki bu gaspçı, bu fırsatçı fiili dayatma gayri meşrudur, gayri hukukidir, üstelik yok hükmündedir. Barzani dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayı göze almıştır. Bilinmelidir ki, 25 Eylül referandumu dört parçalı büyük Kürdistan'ın ön çalışması, ön hazırlığı, ön kapısıdır. Buna sabır göstermek, gözümüzün önünde infaz fermanımızın yazılmasına sessiz kalmak mümkün değildir” diye konuştu.

Sözcü

Son Güncelleme: 03.10.2017 14:51
Anahtar Kelimeler:
Devlet Bahçeli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.