Bahçeli il başkanlarını topladı; AK Parti'ye söz vermedik, duruma bakacağız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemi konusunda AK Parti'ye söz vermediklerini, teklif gelince inceleyeceklerini söyledi.

12 Kasım 2016 Cumartesi 00:18
Bahçeli il başkanlarını topladı; AK Parti'ye söz vermedik, duruma bakacağız






Bahçeli il başkanlarını topladı; AK Parti'ye söz vermedik, duruma bakacağız


Başkanlık sistemi tartışmalarını yeniden başlatan MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin il başkanları ile bir araya geldi. Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesinin ardından AK Parti'nin teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu

MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesinin ardından il başkanlarını Genel Merkez’de topladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, il başkanlarına "Biz parlamenter sistemin güçlenderilmesinden yanayız” dedi.
AK Parti’nin teklifine “evet” demediklerini vurgulayan Bahçeli, önce teklifi görmeleri gerektiğini söyledi. Bahçeli, "Mecliste evet dersek seçimde de evet deriz" açıklamasında bulundu.
Habertürk’ün edindiği bilgilere göre Bahçeli, il başkanlarına “parlamenter sistemden yanayız” dedi.

BAHÇELİ: TEKLİF GELİNDE BAKACAĞIZ KARARIMIZI VERECEĞİZ

Bahçeli FETÖ, konusunda da il başkanlarına geniş kapsamlı bilgi verdi. 90’ların sonundan itibaren FETÖ’nün partiye sızmaya çalıştığını, bu kapsamda kendisiyle de bazı isimlerin görüştüğünü ifade etti.
MHP lideri, il başkanlarına “Aranızda FETÖ'cü varsa çıksın gitsin; tespit edersek, biz atarız. İl ilçe kongrelerinizde de fetöcülerin sızmasına izin vermeyin” diye seslendi.
MHP lideri önümüzdeki hafta cuma günü de belediye başkanlarıyla toplantı yapacak.


"PARLAMENTER SİSTEMDEN YANAYIZ"

Devlet Bahçeli, "Fiili durum ya ortadan kalkmalı ya da bir esasa bağlanmalı. Bu fiili durum Türkiye’yi açmaza götürür. Türk milliyetçileri yol gösterici olmalı. Bizim görüşümüz parlamenter sistemin revize edilerek güçlendirilmesidir." açıklamasında bulundu.

MHP lideri Başbakan ile yaptığı görüşme sonrasında Twitter hesabından açıklama yapmış, "Sayın Başbakan’ın şahsımla paylaştığı anayasayla ilgili düşüncelerini müspet ve makul buluyoruz” demişti.
Kulislerde AK Parti’nin teklifine “destek” olarak yorumlanan bu sözlerle ilgili olarak Bahçeli’nin “Bir sistem değişikliği olacaksa bunun kararını millet verecek; şu anda AK Parti’nin teklifine ‘evet’ demedik. Getirsinler görelim” dediği öğrenildi.


 
Son Güncelleme: 12.11.2016 03:11
Anahtar Kelimeler:
Devlet Bahçeli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.