Bahçeli milletvekilliği adaylık başvurusunu yaptı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 24 Haziran genel seçimleri için parti genel merkezinde milletvekilliği adaylık başvurusunu yaptı. Bahçeli, MHP'de başvuru yapan ilk isim oldu.

26 Nisan 2018 Perşembe 12:03
Bahçeli milletvekilliği adaylık başvurusunu yaptı






ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi bu seçimi çok önemsiyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ülkemiz için çok faydalı olacağı kanaatiyle seçimlere de çok iyi hazırlanıyor. İnşallah sonuç da hayırlara vesile olacaktır." dedi.

Bahçeli, 24 Haziran genel seçimleri için parti genel merkezinde milletvekilliği adaylık başvurusunu yaptı. Bahçeli, böylece MHP'de başvuru yapan ilk isim oldu.

Başvuru sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, "Tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz. Güzel bir seçim olacak inşallah." ifadesini kullandı.

Seçim hazırlıklarına ilişkin bir soru üzerine Bahçeli, "Arkadaşlarımız hazırlıyorlar. Bazı yerde miting yapacağız, bazı yerde kapalı salon toplantıları. Biraz da geçmişte ihmal etmiş olduğumuz şekliyle medyayı değerlendirmek istiyoruz, eğer onlar biraz kapı aralarsa." diye konuştu.

Gazetecilerin hayırlı olsun temennileri üzerine teşekkür eden Bahçeli, "Nasıl bir süreç bizi bekliyor?" sorusuna, "Gayet iyi olacak ülkemiz açısından. Bir partinin sloganına benzedi ama..." karşılığını verdi.

İlk başvuruyu kendisinin yaptığının hatırlatılması üzerine ise Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi bu seçimi çok önemsiyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ülkemiz için çok faydalı olacağı kanaatiyle seçimlere de çok iyi hazırlanıyor. İnşallah sonuç da hayırlara vesile olacaktır." dedi.

MHP'de milletvekilliği aday adaylığı süreci başladı

MHP'de 27. Dönem Milletvekilliği aday adaylığı süreci başladı. Başvurular, parti genel merkezinde yapılıyor.

MHP'de, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek 27. Dönem Milletvekilliği aday adaylığı başvurularının yapılabilmesi için parti genel merkezindeki Ziya Gökalp Kültür ve Sanat Sergi Salonu'nun bulunduğu alanda kayıt kabul masaları kuruldu.

Parti genel merkezine sabah erken saatlerde gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, adaylık başvurusu için kayıt kabulün yapıldığı salona girdi.

Bahçeli, sohbet ettiği görevlilere kolaylıklar diledi.

MHP'de parti geleneği gereği aday adaylığı başvurusunda bulunan ilk isim Genel Başkan Bahçeli oldu. Devlet Bahçeli'nin başvurusunun ardından, parti yetkililerinin de kayıt kabul masalarına ilgili evrakları teslim etmesiyle aday adaylığı süreci başlatıldı.

3 Mayıs'ta sona erecek

MHP'de bugün saat 09.00'da başlayan 27. Dönem Milletvekilliği aday adaylığı başvurusu 3 Mayıs 2018 Perşembe günü saat 18.00'e kadar devam edecek.

Aday adaylarından başvuru dilekçesiyle birlikte aday adaylığı formu, nüfus cüzdanı fotokopisi, adli sicil kaydı, öğrenim durumu belgesi, nüfus cüzdan sureti, askerlikle ilgili belge, öz geçmiş, vesikalık fotoğraf, kamu görevlileri için istifa dilekçesinin alındı belgesi istenecek ve 2 bin 500 lira başvuru aidatı alınacak.

Yüzde 40 ve üzeri engelli vatandaşlardan ücret alınmayacak.

Adaylar adaylarının başvurularını bizzat yapması gerekecek.

Muhabir: Enes Kaplan-Ali Kemal Akan

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.