Bahçeli'den üçüncü seçim uyarısı: Türkiye bunu kaldıramaz

MHP Lideri Devlet Bahçeli, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Türkiye'den 3. bir seçimi kaldıramayacağını belirterek 'Sandığı seçmek milletimizin asil bakışıdır' dedi...

23 Ekim 2015 Cuma 17:24
Bahçeli'den üçüncü seçim uyarısı: Türkiye bunu kaldıramaz






Bahçeli'den üçüncü seçim uyarısı


MHP lideri Bahçeli, 20 aylık bir sürede Türkiye 4 seçim yaşamıştır. Bu ülke için bir yüktür. İnsanlarda bıkkınlık yarattı. Partiler yorgun. Böyle olunca da aziz milletimiz çok iyi düşünecek ve bir sonuca varacak. Üçüncü dönem seçim; Türkiye için zor olacak. Başka türlü yollara başvurmaktansa, sandığı seçmek milletimizin asli bakışı olmalı” dedi.

20 aylık bir sürede 4. seçimi yaşıyoruz

Ülkenin bir seçimi daha kaldıramayacağını belirten MHP lideri Bahçeli, “Türkiye’de bir sessiz öfke var. Bu bir yerde patlayacak. Türk Milleti düdüklü tencere değil, patlama sandıkta olmalı” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye bir seçimi daha kaldıramaz” dedi. CNN Türk ile Kanal
D’nin ortak yayınında, Hande Fırat’ın sorularını yanıtlayan Bahçeli şunları söyledi. “1 Kasım seçimleri, fiili bazı durumlara imkan tanımayan ama ülkede yönetilebilecek bir tablo oluşturan, 5’inci partinin doğmasına vesile olabilir. Türkiye bir seçimi daha kaldıramaz. 20 aylık bir sürede Türkiye
4. seçimi yaşıyor. Bu Türkiye için bir yüktür. İnsanlarda bıkkınlık yarattı. Partiler yorgun. Hal böyle olunca da aziz milletimiz çok iyi düşünecek ve bir sonuca varacak. Bunun birinci yolu da sandığa gitmektir. Ama bu olmaz ise üçüncü dönem seçim Türkiye için zor olacak ama başka türlü yollara başvurmaktansa bu yolu seçmek milletimizin asli bakışı olmalıdır”

Önemli olan uzlaşma

Bahçeli, “Seçim sonrası muhtemel bir koalisyon konusuna da değinerek; “1 Kasım bir hükümet çıkarabilmeli, tek başına iktidar ya da koalisyon. Demokratik hakkınızı kullanınız. Böyle bir ortamda hükümetin kurulması Türkiye’nin huzurunu, güvenlik sorunlarını, istikrarını sağlayacaktır. Partinin
olduğu yerde partinin genel başkanı olur. Koalisyon olursa Dışişleri Bakanlığı gibi bir şartımız yok, önemli olan uzlaşma” diye belirtti.
 

Toplumu geriyor

Bahçeli, Davutoğlu’nun “Beyaz Toros” açıklamasının ardında neler yattığını sordu. Bahçeli “Böyle bir süreçte, sayın Başbakan televizyonlarda çok konuşuyor. Televizyonlarda konuşurken toplumu geriyor. Türkiye’de bir sessiz öfke var. Bu öfke bir yerde patlayacak. Türk Milleti düdüklü tencere değil. Bu patlama sandıkta olmalıdır. Biz endişeliyiz. Bu gelişmeler ani olur. Bunlara karşı tedbirli olmak lazım. Biz kendi gençlerimizi ve partililerimizi bir iç çatışmanın yanı olmasını, çatışma içerisine  girmelerini istemiyoruz. Ama Türkiye’de bunlar oluyor. İçerden dışardan provokatörler üretilebilir. Bunlara dikkat etmek gerekir” diye ikaz etti. Herkes haddini bilmeli HDP’yi flu gördüğü konusunda sorulan bir soruya da Bahçeli, “Çözüm sürecini buzdolabından alıp tamamen bitirmek lazım.

PKK’nın lağvedilmesi lazım. PKK’nın silahını betona gömmesine gerek yok. Betona gömülen silahlar tekrar çıkarılır. Silahlar TSK’nın envarterine teslim edilecek. Bunların hesabı sorulacak. Haksız olanlar yuvalarına gönderilecek. Bu silahlarla Türk Milleti’ne eziyet edenler de gereken cezaya çarpılacak.
HDP de bunlarla irtibatını koparacak. Herkes haddini bilecek, sandığa güvenecek. 80 vekille Meclis’e geldiler. Kürtçe konuşan kardeşlerimizi temsil eden bir oy değildir. Bir örtülü işbirliği yapılmıştır. Bunlar bizim üzerine düştüğümüz konulardır” diye cevapladı.

Besleme unsurlarla MHP tuzağa düşmez

DEVLET Bahçeli “Haziran seçimindeki oydan daha az olursa ne yaparsınız?” sorusuna ise, “Partimin başında olurum. 3-5 dışardan besleme unsurlarla MHP tuzağa düşmez. AK Troller bir kişiyi yıldız yapmaya kalkmasınlar. Kimse de kendisini harcatmasın” dedi.

AK Trollerin övdüğü
Devlet Bahçeli sözlerine devamla, ” Bunlar dışarda bazı çevrelerin MHP üzerinde akıllarınca bir yara açmaya çalışıyorlar. 1. Şahıs MHP’den ihraç edilmiştir. Bunun üzerine spekülasyon yapmak isteyenler varsa ya parti kursunlar ya da partiye aldırsanlar. Akşener belli bir süre dinlenmesi gerekiyor. Kimse spekülasyon yapmasın. MHP’yi de iyi anlamak lazım. Türkiye’nin en demokrat partisi MHP’dir. MHP’de Genel Başkan’a rakip oluyor diye kimse dışlanmaz. Partimizde bulunan insanlar bana rakip olabilirler. Ama dışlanmamışlardır. Günü geldiğinde kucaklaşma, buluşma olmuştur. AK Trollerin övdüğü insanı ben MHP’den ihraç ederim. Herkes bunu böyle bilsin. Artık AKP’li olan birisi kendisi açıklasın ne zaman görüştüklerini. Sayın Türkeş haddini ve sınırını bilmelidir. Bu hareket onu iyi taşımıştır. Kendisi biraz daha sakin, soğukkanlı ve bulunduğu yere de daha uyumlu olmalıdır” diye tamamladı.
Son Güncelleme: 23.10.2015 17:33
Anahtar Kelimeler:
Devlet Bahçeli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.