Bakan Avcı: Okul Yakmak Halk Düşmanlığıdır

MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yakılan her okulun yerine daha güzelini yaptıklarını belirterek, "Okul yakmak terör faaliyetidir ve halk düşmanlığıdır. Öncelikle de o bölgede eğitim hizmeti bekleyen halkımıza...

28 Eylül 2014 Pazar 12:27
Bakan Avcı: Okul Yakmak Halk Düşmanlığıdır






Bakan Avcı: Okul Yakmak Halk Düşmanlığıdır

MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yakılan her okulun yerine daha güzelini yaptıklarını belirterek, "Okul yakmak terör faaliyetidir ve halk düşmanlığıdır. Öncelikle de o bölgede eğitim hizmeti bekleyen halkımıza düşmanlık etmektir. O halkın çocuklarına düşmanlık etmektir ve o çocukların cahil kalmasına neden olmaktır" dedi.
Nabi Avcı, Bolu'da Vali Ahmet Zahteroğulları'nı makamında ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nabi Avcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun orta öğretimde türbanın serbest olmasıyla ilgili olarak Osmanlı'nın çöküşünü ve eğitim sistemini hatırlatmasıyla ilgili olarak, "Böyle ezbere konuşmalara cevap vermeye gerek yok. Yapılan düzenlemenin ne anlama geldiğini Türk halkı çok güzel anladı. Gerekli tepkiyi de halkımız gösteriyor. O tepkileri ve cevapları da bizde alıyoruz. Bunun bu şekilde magazinleştirilmesi ve polemik konusu yapılması doğru değil. Ben sayın Kılıçdaroğlu'nun o açıklamasını okumadım. Ama öyle bir şey söylemişse de, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu geçenlerde 'Biz artık böyle şeyleri konuşmayacağız, tartışmayacağız ve polemik konusu yapmayacağız' demişti. Bu da doğru bir tavır, bunlar polemik konusu olacak şeyler değil. Osmanlı'yla falan da alakası yok" diye konuştu.

Avcı okulların yakılmasıyla ilgili olarak ise "Okul yakmak terör faaliyetidir ve halk düşmanlığıdır. Öncelikle de o bölgede eğitim hizmeti bekleyen halkımıza düşmanlık etmektir. O halkın çocuklarına düşmanlık etmektir ve o çocukların cahil kalmasına neden olmaktır. Bu tür girişimleri ve faaliyetleri şiddetle kınıyoruz. Yıkılan ve yakılan her okulumuzun yerine daha güzelini daha iyisini hemen yapıyoruz. Hiç kimse oradaki eğitim faaliyetlerini kıramaz. Türk Devleti'nin gücüyle de kimse başa çıkamaz." Taner BAYAR/BOLU, () -

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.