Bakan bunu söyledi, Devletten kopuşlar başladı

Örgüt bir yandan küçük ilçelerde mahalle mahalle özerklik ilan ederken, diğer yandan Başbakan Yardımcısı en yüksek perdeden devletten kopuşların başladığını söyledi.

16 Kasım 2014 Pazar 07:38
Bakan bunu söyledi, Devletten kopuşlar başladı






Bakan bunu söyledi, Devletten kopuşlar başladı

Çözüm sürecinin getirdiği kaos doğu ve güneydoğu anadolu bölgelerinde büyük bir kargaşayı da beraberinde getirdi. Örgüt bir yandan küçük ilçelerde mahalle mahalle özerklik ilan ederken, diğer yandan Başbakan Yardımcısı en yüksek perdeden devletten kopuşların başladığını söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, çözüm sürecine ilişkin ilerleyen günlerde yeni gelişmelerin olacağını söyledi.

Şahin şunları ifade etti: "Şimdi yeniden bu sorunu çözmek için bir çalışma başladı. Sanıyorum, önümüzdeki haftalarda bu konuda bir takım ilerleme ve gelişmeler olacak. Beklentimiz, dağdaki o teröristler silahlarını bırakarak yurt dışına çıkacak. Pişmanlık yasasından yaralanmak isteyenler teslim olacak.

Bu terörle mücadelede en tehlikeli şey nedir biliyor musunuz? Kürt olarak kendisini tanımlayan vatandaşlarımızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bağlılıkta kopuşlar başladı. Bu, çok tehlikeli. Bu, böyle devam edemez, etmemeli. Türkiye, böylesine bir sorunu çözmelidir. Terör örgütü silah bırakmalıdır.

Biz 'analar ağlamasın' derken sadece şehit analarını kastetmiyoruz. Aynı zamanda 'teröristlerin anası da ağlamasın', bunu kastediyoruz."

Son Güncelleme: 16.11.2014 07:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.