Bakan Yıldız: Tehdit dilini kullanmak hiçbir partiye yakışmaz (4)

YERLİ KÖMÜRDEN VAZGEÇMEMELİYİZ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan’ı makamında ziyaret etti. Üretim yaparken işçi sağlığı ve güvenliği konularının...

27 Mayıs 2015 Çarşamba 00:02
Bakan Yıldız: Tehdit dilini kullanmak hiçbir partiye yakışmaz (4)






YERLİ KÖMÜRDEN VAZGEÇMEMELİYİZ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan’ı makamında ziyaret etti. Üretim yaparken işçi sağlığı ve güvenliği konularının daha ön plana alınması gerektiğini ifade eden Bakan Yıldız, "Çünkü, ciddi sıkıntılar, acılar yaşadık. Bu acıların yaşanmaması için mühendislerin, yöneticilerin daha dikkatli olması lazım. Ama bazı kazalar, bazı ifadelerle tamamen sanki üretimi kapattırmaya dönük kullanılıyor Türkiye’de. Bunu son derece yanlış buluyoruz. Biz yerli kömürümüzden vazgeçmemeliyiz" dedi.
STK'LAR İLE BİR ARAYA GELDİ
Bakan Yıldız Ak Parti İl Başkanlığı ziyaretinden sonra Dedeman Oteli'nde sivil toplum örgütlerinin temscileriyle bir araya geldi. Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada Ak Parti'nin yalnızca Allah'a inanan, vatandaşından aldığı oylardan başka hiçbir hesap vermeyen bir parti olarak iktidara geldiğini söyledi. İktidarları döneminde enflasyon canavarının kuzu gibi olduğunu vurgulayan Bakan Yıldız, şöyle konuştu: "Son yapılan anketlerde, ‘elinize fırsat geçmesi halinde bu ülkeyi terk eder misiniz?’ sorusuna tereddütsüz yüzde 60’ı ‘ben terk ederim’ diyenler vardı. ‘Memleketini sevmiyor musun?’ dendiğinde, ‘evet seviyorum ama buralardan gitmem daha doğrudur’ diyenler vardı. Bir ülkede siyasi istikrar yoksa hemen hemen bütün değerler sıkıntıya girmiş demektir. Türkiye 7 Haziran seçimleriyle birlikte tekrar bir siyasi istikrar testinden geçecektir. Siyasi istikrarı tercih edenlerle acaba bunun dışında bir maceraya girdiğimizde bizde başarılı olur muyuz diyenler arasında ki testtir bu. Biz iyi niyetimizle ve yapıcı bir gayretimizle çalışıyoruz. Biz sonuçtan mesul değiliz. Biz niyetlerimizden ve gayretlerimizden mesulüz."

13 YILLIK İKTİADARIMIZDA HER TÜRLÜ DUYGUYU YAŞADIK
İktidarları döneminde çok ciddi aldanmışlık duygusunu tattıklarını ifade eden Bakan Yıldız, "İnsan kendisini sevmediğini söyleyenler tarafından sükûtu hayale uğramaz. Ama yanınızda beraber çalıştığınız insanlar tarafından bir gün içersinde düşman ilan edildiğinizde insan fıtratı kaldıramaz. 13 yıllık iktidarımızda her türlü duyguyu yaşadık. Sonuçta biz paralel yapıyla beraber insan ufkumuzu etkileyen çok ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıya kaldık. Ama biz şikayet makamı değiliz. Bugün Türkiye'de gerginliklerin oluşturulmasının kimlere yaradığını çok iyi takip etmek lazım. Biz gerginliğin tarafı olmadık. Bundan sonra da olmayacağız. Ama siz kalkıp bu ülkenin Cumhurbaşkanına, bu ülkenin Başbakanına en ağır hakaretlerde bulunacaksınız, onları farklı sıfatlarla niteleyeceksiniz sonra da 'Biraz sinirlendi' diyeceksiniz. Yani o insanlar sinirlenmeyecekler mi bu duruma" dedi.
CHP'NİN MAZOT VAADİNİ ELEŞTİRDİ
Bakan Yıldız, CHP’nin mazotu 1.5 lira yapma vaadini de eleştirdi. Tüpraş'ta mazotun 1.45 lira olduğunu anlatan Bakan Yıldız, "Zonguldak'tan çıkacak benim çiftçim, köylüm, Kocaeli'ne bidonları alacak kuyrukta dolduracak. Herhalde böyle yapmayı düşünüyor. Başka türlü izahı yok. Köylere gidiyorum. Bana 'Bakanım aldanmayın' diyor çiftçi. Fakire fukaraya bakmışız, 2 milyon insana kömür dağıtmışız. Dullara, yetimlere, engellilere her türlü sosyal yardımlarda bulunmuşuz. Şimdi biz gerçeklerle yüzleşmemiz lazım. Türkiye'yi doğru şekilde yönetmemiz gerekiyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.