Başbakan Davutoğlu: Ak Parti Hz. Nuh'un gemisi gibidir

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Hz. Nuh'un gemisine 'Sen kimsin?' demeden herkesi aldığını belirterek, "Herkes gelsin dedi. İşte AK parti hareketi Hz. Nuh'un gemsisi gibidir" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde...

26 Mayıs 2015 Salı 20:09
Başbakan Davutoğlu: Ak Parti Hz. Nuh'un gemisi gibidir






BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Hz. Nuh'un gemisine 'Sen kimsin?' demeden herkesi aldığını belirterek, "Herkes gelsin dedi. İşte AK parti hareketi Hz. Nuh'un gemsisi gibidir" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde havalimanı açılışının ardından Şırnak Cumhuriyet Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Davutoğlu, konuşmasına Türkçe, "İyi günler, başım gözüm üstüne" anlamına gelen Kürtçe, "Roj baş, ser sera ser çawa" diye halkı selamlayarak başladı. "Hz.Nuh'u ağırlayan Cudi Dağı'na selam olsun" diyen Davutoğlu, "Şırnak’ın evliyalarına selam olsun, bütün Şırnak’ın ilim erbabına selam olsun. Dünyaya bilimi öğreten El Ciziri’ye selam olsun. Şırnak, bütün dağlarıyla ovalarıyla, Dicle'siyle her bir taşına selam olsun. Şırnak’ın yiğit evlatlarına selam olsun" dedi.
BİZİM DAVA GEMİMİZ, İNSANLIK GEMİSİ
Başbakan Davutoğlu, "Hz. Nuh gemisine sen kimsin demeden herkesi aldı. Herkes gelsin dedi. İşte Ak Parti hareketi Hz. Nuh’un gemsisi gibidir. Çanakkale’den şehit diyarından selam var. Bizim dava gemimiz insanlık gemisidir. Biz insan onuru için bu gemiye gelene sormayız. 78 milyonu tek bir fert kabul ederiz. Mevlana der ki, 'Kim olursa ol yine gel.' Bizde bu aşkla çağırırız. Çünkü biz rabbimize öyle iman etmişiz ki, onun cemalini görür. Doğu ve Güneydoğu’ya geldiğimizde bana iki hitap ederken, Mele Ahmet ve Serok Ahmet. İkisi de başım gözüm üstüne. Kim bana dönüp hoca diye konuşursa hangi dille söylerse söyleyin başımın üstünde yeri var. Bundan güzel ifade eder mi, Türkçe, Kürtçe her dil azizdir" dedi.
Davutoğlu, Türkle Türk, Kürtle Kürt, Arap ile Arap olduklarını belirterek, "Bizim bu muhabettimize şahit misiniz. Bende Melle Ahmet Ciziri'yim, Mele Ahmet Şırna'kiyim. Allah şahit Konya’da ne hissidiyorsam Şırnak’ta da onu hissediyorum. CHP’nin 33 ilde milletvekili, MHP’nin 45 ilde milletvekili, HDP’nin 50’ye aşkın ilde milletvekili yok. Allah izin verirse 81 vilayeti gideceğim. Ve 81 vilayet kardeştir diyeceğim. Birileri diyor ki, Kürtleri biz temsil ediyoruz, Kürtleri temsil etmek kimsenin tekelinde değildir. 78 milyonu temsil eden Ak Parti temsil eder. Buraya geldiklerinde sormak gerekir, Türkiye çok acılı yıllardan geçti. Asimilasyon politikası vardı. OHAL, yol kontrolleri vardı. Kim kaldır dı? Meraları kim şenlendirdi? Mera yasağını kim kaldırdı? Anneler gittiğinde hapishanede anneler oğullarıyla Kürtçe konuşamıyordu, bunu kim kaldırdı" diye sordu.
"BU GÜZEL OVALARA ŞİDDET GETİRMEK İSTEYENLER VAR"
Birçok tabuyu yıltıklarını belirten Davutoğlu, "Yeni bir Türkiye inşaat ediyoruz. İnsan onurunu korumaya kararlıyız. Bütün bu güzel gelişmeler yaşanırken, Cumhurbaşkanımızın 2005 Diyarbakır konuşmasıyla başlayan süreç, herkes getirdiği çözüm sürecinin getirdiği nimetlerden bahsederken, bu güzel ovalarımızı şiddet ortamına getirmek isteyenler var. Burada tekrar kardeşin kardeşe savaştığı, o karanlık günlere dönmek ister misiniz? Üniversite açtık ki, gençlerimiz silah yerine kalem tutsun diye. Ama halen hayır diyorlar. Biz bir taraftan seçime gideriz, bir taraftan da elimize silah tutarız diyorlar. İstanbul’da elinde barış güvercini var. Gelin bu silahları gömelim diyoruz, hayır diyorlar. Bu silahları toprağa gömmek gerekmez mi? CHP’nin tek parti anlayışı döneminde Kürtler yoktur diyen anlayışı yıktık. Bu topraklarındaki her renk, her desen azizdir. 7 Haziran’a girerken, herkes elini vicdanına koysun. 12 yıl içinde Türkiye’de bütün bu retçi politikalar terk edildi, çözüm sürecinde hiçbir annenin gözünden yaş inmiyor. Bunu sürdürmek gerekmez mi? Nihai barış ortamını sağlayalım" diye konuştu.
DEMİRTAŞ’IN SINAV VAKTİ
Hakkari ve Şırnak'ın Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan zenginlik kapısı olacağını söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Demirtaş, Hakkari havaalanında kurdeleyi birlikte keselim demiş. Keşke, yıllardır orada çalışan işçilere neden saldırdılar, neden yapmayın demedi. Neden, Yüksekova havaalanı Kürt kardeşlerimiz kullanacak demediniz. Yüksekova’dan Hakkari’ye giden Başbakanlık otobüsüne taşlarla saldırmışlar. Şimdi Demirtaş’ın sınav vaktidir. Demirtaş çıksın bu şiddeti telin etsin. Biz HDP’ye saldırıyı hemen kınadık. Şimdiye kadar Demirtaş’ın ağzından en ufak bir itiraz ve karşı çıkış gelmedi. Van’da, Siirt’te, Erzurum’da ve şimdide Yüksekova’da saldırdılar. Herkes ilkeli davransın. CHP tek parti döneminde de şimdi de diyaneti diyor. HDP’de diyor. CHP ezanı Türkçe okuttu. HDP’de Allah Kürtçe bilmiyor mu diyor. Allah her dili bilir. Sen Allah’a yaklaşmaya çalış. Diyanete savaş açtılar. Diyanet işleri Kürtçe meal basmışken, Ahmedi Hani, Mem-u Zin’i bastık. Bütün klasikleri Türkçe-Kürtçe demeden basıyoruz. Bu barış ülkesini güzel Türkiye’mizi bir şekilde lime lime ayırmaya çalışanlara biz birlikteyiz deyecek miyiz."
BİZİM DAVAMIZ İNSANLIK DAVASI
6-7 Ekim olaylarında Şırnak, Batman, Diyarbakır’da Vandallık yapıldığını dile getiren Davutoğlu, "Biz aynı gün Kobani’den gelen 200 bin kardeşimizi kabul ettik. Bize sığınan hiçbir Kürt'ü, Arabı ve Türkmeni bir yere göndermeyiz. Ezeli ve ebedi kardeşliği tesis etmeye var mısınız? Seçim neticesi ne olursa olsun, birileri ister silahı bıraksın, ister bırakmasın. Biz yeni bir Türkiye inşa edeceğiz. Bundan en fazla istifade edecek, Şırnak ve Hakkari olacak. Şırnak-Cizre hızlı trene kavuşacak. Edirne-Habur arasında otoyol yapılacak. Şırnak, Cudi Dağı arkamızda ise bizim eğilmemiz mümkün mü? Cudi üzerinden helikopterle uçarken gördüm bunlar cennet diyarı, Şırnak ve Hakkari diyarı cennet diyarı. Bu cennet diyarın da silahları bırakmak istemeyenlere silahları gömün diyecek miyiz? Bu al bayrak hepimizi temsil ediyor diyecek miyiz? Al bayraklarla Şırnak’tan en güzel mesajı verdiniz" dedi.
AYNI DAĞIN İNSANLARIYIZ
Davutoğlu, "Biz aynı dağın insanlarıyız, ha Toros, ha Cudi. Ben burada birinin kapısı çalsam, kapısını açar, ser sera ser çawa der. Otururuz beraber aynı çorbaya kaşık sallarız. Namaz kılarsak aynı kıble döneriz. Bizim kimse ile derdimiz yok. Herkes istediği gibi yaşabilir. CHP- HDP, HDP-MHP ve paralelciler yani daha önce düşman olanlar, şimdi bir araya gelmişlerse düşünmek lazım. Bunlar nasıl bir araya gelirler. Hani sınavlarda 4 yanlış bir doğruyu götürüyor ya, onlarda bir doğru olan ak partili götürmek istiyorlar ama Ak parti o yanlışları götürecek. Kime oy verirseniz verin, gidin sandıkta oy kullanın kimseden korkmayın" dedi.
OMUZLARA ALINDI
Başbakan Davutoğlu, konuşmasından sonra, yöre giysili Şırnak’ın en geniş aşiretlerinden biri olan Tatar Aşireti liderlerini de sahneye alarak öpüştü. Daha sonra aşiret liderleriyle birlike halka selamladı. Davutoğlu, daha sonra eşi Sare Davutoğlu ile birlikte alanda bulunan gençlerin arasına girdi. Birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiği gençler bir anda Başbakan Davutoğlu’nu omuzlara aldı. Davutoğlu, konuşma platformunda milletvekili adayları ve yöneticileriyle kendisini dinlemeye gelenlere karanfil attı.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.