Bayraktar oy rekoru kırdı, Bağış, Çağlayan ve Güler için şok sonuç

Haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla önce TBMM komisyonu, ardından yargılanmak üzere Yüce Divan'a gönderilmesi istemiyle TBMM Genel Kurulu'na dosyaları getirilen 4 eski bakan kurtuldu.....

21 Ocak 2015 Çarşamba 05:08
Bayraktar oy rekoru kırdı, Bağış, Çağlayan ve Güler için şok sonuç






Bayraktar oy rekoru kırdı, Bağış, Çağlayan ve Güler için şok sonuç

Yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla yüce divana gönderilmekten çok az oy farkıyla kurtulan 4 eski bakan derin bir soluk alırken, AK Parti'den ret oyu veren vekillerin kimler olduğu tartışması başladı. Dün akşam saatlerindeTBMM'da başlayan Yüce Divan görüşmeleri gece geç saatlere kadar sürdü. Dört bakan hakkında, Meclis'te yapılan 'Yüce Divan' oylamasına ilişkin olarak, Zafer Çağlayan Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında verilen önerge görüşmeliri ve oylamaları sırasında TBMM'de sert tartışmalar yaşandı.

Haklarında 'Yüce Divan' önergesi verilen 4 bakandan 3'ü hakkında verilen önerge reddedildi. Gece yarısına dek süren oylamalarda, sırasıyla Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Egemen Bağış hakkında verilen önergeleri oylamaya sunuldu. Son olarak eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında oylama yapıldı.

ÇAĞLAYAN OYLAMAYA KATILAMADI

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesi kabul edilmedi. TBMM Genel Kurulu'nda, muhalefet milletvekillerinin Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesi için verdikleri önergenin gizli oylamasına 517 milletvekili katıldı. Oylamada, 242 kabul, 264 ret oyu çıkarken, 7 milletvekili çekimser kaldı, 1 oy boş çıktı, 3 oy da geçersiz sayıldı. Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevi reddedilirken, "Yüce Divan'a sevk edilmesine gerek olmadığı" yönündeki rapor kabul edildi.

Önergenin oylamasına yurt dışında bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yerine Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 7 Bakan'ın yerine de vekaleten başka bakanlar oy kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da oylamaya katıldı.

Oylamaya Çağlayan katılmazken, haklarında Soruşturma Komisyonu kurulan diğer bakanlar Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış ise oy kullandı.

HANGİ AK PARTİLİ VEKİLLER RET OYU VERDİ

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in Yüce Divan'a sevkedilmesini içeren önerge TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi. Muammer Güler için verilen oylar açıklanırken en az 56 AK Partili'nin Güler'in Yüce Divan'a gitmesi için oy kullandığı ortaya çıktı.

Muammer Güler için 241 kabul oyuna karşılık 258 ret oyu kullanıldı. Bu sonuçlu Muammer Güler'in Yüce Divan'a sevk edilmesi reddedildi.

BAĞIŞ'A TEPKİ OYLARI YÜKSEK ÇIKTI

Çağlayan ve Güler'in ardında, gece yarısında, Genel Kurul'da yapılan oylama sorasında, Eski AB Bakanı Egemen Bağış hakkında verilen Yüce Divan önergesi de reddedildi. Yapılan oylamada, Bağış'ın önergesi, 245'e karşı, 255 oyla reddedildi. Yüce Divan Oylası sırasında AK Parti'li vekillerden 57'sinin red oyu kullandığı ortaya çıktı. Bu durumda AKP içerisinde en yüksek tepkinin Egemen Bağış'a yöneldiği görüldü.

AK PARTİLİ VEKİLLER BAYRAKTAR'A SAHİP ÇIKTI

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan'a sevkedilmesini içeren önerge TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi. Bayraktar için verilen önerge 219'a karşı 288 oyla reddedildi. Genel Kurul'da yapılan oylamalar sonucu 4 eski bakan Yüce Divan'a sevkedilmeyecek.
Son Güncelleme: 21.01.2015 05:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.