Chp’li Batum: Atatürk'ü Unutturmak İçin Dersim Defterini Yeniden Açtılar

İZNİK (Bursa), ()- CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Atatürk'ü ve onun hukuk anlayışını unutturmak için Dersim defterinin yeniden açıldığını savunarak, Ona 'Yezitdi' diyecekler. Toplumun bakış açısını değiştirecekler....

30 Kasım 2014 Pazar 17:17
Chp’li Batum: Atatürk'ü Unutturmak İçin Dersim Defterini Yeniden Açtılar






İZNİK (Bursa), ()- CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Atatürk'ü ve onun hukuk anlayışını unutturmak için Dersim defterinin yeniden açıldığını savunarak, Ona 'Yezitdi' diyecekler. Toplumun bakış açısını değiştirecekler. Bunun için uğraşıyorlar" dedi.
CHP’den kesin ihraç istemiyle parti Disiplin Kurulu’na sevk edilen Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Bursa’nın İznik İlçesi’nde, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin düzenlediği 'Atatürk'ün hukuka bakışı' konulu panele konuşmacı olarak katıldı. İznik Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan panelde konuşan Batum, hükümeti eleştirdi. Batum, "Bugün, Atatürk'ü ve onun hukuk anlayışını unutturmak için Dersim defterini yeniden açtılar. Ona 'Yezitdi' diyecekler. Toplumun bakış açısını değiştirecekler. Bunun için uğraşıyorlar. Toplumun değerleri ile oynuyorlar. Dün, Mehmet Ali Erbil vardı. Belden aşağı esprilerine gülüyorduk. Bugün, yerine Recep Tayyip Erdoğan geldi, küfürlerine gülüyoruz" dedi.
Bu sırada salonda bulananlardan bir vatandaş ayağa kalkarak, "Sayın hocam ben Dersimliyim. Bizi oyuna getiremeyecekler" diye bağırdı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün dinine, mezhebine, etnik kökenine, servetine, padişahla olan ilişkisine göre değil. 'Ben eşit bireylerden oluşan bir milleti algılıyorum' diyerek Türk milleti kavramını getirdiğini vurgulayan Batum şöyle devam etti:
"Nedir bu 'Türk'üm' kavramının içerisinde, ben Türküm, Kürdüm, Lazım, Çerkezim var mı? Yok. Olmaması lazım, eşit. 'Ben sana hoşgörü gösteririm çoğunluğum ama hadi benim kıymetimi bil.' Yok böyle bir şey neyin hoşgörüsü. Ben nasıl benden farklı bir etnik kökenden başkasına hoşgörü gösterebilirim. Ben zaten onunla eşitim. İşte burada millet kavramı çıkıyor. Ancak bizler bunu hor kullandık."

Cumhuriyet kavramının topluma enjekte edilmesi gerektiğini ifade eden Batum, "Peki, bir ülkede toplumun yapısını nasıl değiştirebiliriz? İki yol var. Biri ekonomik sistem. İkincisi de hukuk. Mısır Krallığını yıkarak Nasır'ı getirdi. Libya'da Kaddafi’yi getirdi. Sosyalist Arap Halk Cemaliyesini kurdu. Hiçbiri Türkiye kadar başarılı bir şeyi başaramadı. Atatürk devrimlerinin yaptığı bir şey vardı. Fakat bunu görmezden geliyoruz bugün. Ve bunun yavaş yavaş ortadan kalkmasını gözlemlemekten başka bir şey yapmıyoruz. Benim genel başkan yardımcım şöyle diyor; 'Ekonomik sistemde Babacan ile Şimşek'i çok beğeniyorum çok başarılar.' Yahu ne başarısı kölelik sitemini getirenler bunlar. Vahşi kapitalizmi getirenler bunlar. Bunların sitemini severek Türkiye’yi nereye getirebiliriz" dedi.
'GEZİ OLAYLARINDA 130 VEKİL İNMELİYDİK'
Gezi olaylarındaki toplumsal gelişmeye de değinen Batum, şöyle devam ettti:
"O gün genel başkanımız önümüzde 130 milletvekili ile oraya inseydik, 'Hadi sık bakalım gazı' deseydik, sıkabilirler miydi? Hayır. Biz ne yaptık? Nöbetçi gönderdik. Bir otobüs düşünün yokuş aşağı iniyor freni patlamış, karşı duvara çarpacak artık. Partilerin bir tek görevi vardır. Hele AKP gibi dışa bağımlı partiler varken iktidarda. Partilerin bir tek görevi vardır o da şu; Hızla inen otobüsün çarpmasını engelleyeceğiz. Nasıl yapıcağız? İçine bineceğiz. Önüne geçeceğiz. Ama şunu yapmayacağız yanından iki üç kişi koşmayacağız. Hepimiz birden içine binip o otobüsü durdurup o toplumu kurtaracağız."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.