CHP'li Çıray, sabotaj iddialarını sordu

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki uçaklara yönelik sabotaj iddiaları ve savaş uçakları kazalarını TBMM gündemine taşıdı. Çıray, verdiği soru önergesinde "TSK...

22 Mart 2015 Pazar 12:59
CHP'li Çıray, sabotaj iddialarını sordu






CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki uçaklara yönelik sabotaj iddiaları ve savaş uçakları kazalarını TBMM gündemine taşıdı. Çıray, verdiği soru önergesinde "TSK içinde sabotaj yapmak isteyen örgüt ya da başka güçler mi vardır" dedi, uçak hangarlarında güvenlik kamerası olup- olmadığını sordu.
Milletvekili Aytun Çıray, Malatya'da geçen 24 Şubat'ta 2, 5 Mart'ta da Konya'da aynı 1 savaş uçağının düşmesiyle Türkiye gündeminin sarsıldığını belirtti. Bu acı olayların ardından İzmir'in Çiğli İlçesi'nde de önemli bir soruşturma yürütüldüğünün ortaya çıktığını belirten Çıray, şöyle dedi:
"9 Şubat'ta uçuş öncesi kontrol görevi verilen iki astsubay, kontrolünü yaptıkları uçağın hem sağ, hem de sol kanat altındaki iniş takımlarına ait kablonun kesik olduğunu fark ettiler. Durumu komutanlara bildiren iki astsubay, askeri eşyayı tahrip suçundan şüpheli sıfatıyla Askeri Mahkemeye tutuklanmaları talebiyle sevk edildi. Mahkeme; suçun maddi unsurlarıyla birlikte oluşmayabileceği, dosya kapsamında bulunulan aşamada belge, bilgi veya yazılı sözlü delil bulunmadığı, kaçma şüpheleri olmadığı kararıyla astsubayları serbest bıraktı ama soruşturma halen sürmektedir."
Çıray, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:
“Çiğli'de 9 Şubat'ta uçuş öncesi kontrolünü yaptıkları uçağın hem sağ, hem de sol kanat altındaki iniş takımlarına ait kablonun kesik olduğunu fark eden iki astsubay hakkında neden soruşturma açılmıştır? Kesik kabloyu görüp ihbar ederek görevini yapan ve bir felaketi önleyen astsubaylar neden mahkemede yargılanmaktadır? 24 Şubat'ta Malatya'da, 5 Mart'ta da Konya'da düşen F-4 tipi iki savaş uçağına sabotaj yapıldığı iddiaları doğru mudur? TSK içinde sabotaj yapmak isteyen örgüt ya da başka güçler mi vardır? PKK militanları TSK'nin içine sızmış olabilir mi? Bakanlık olarak sabotaj yapan hainleri halka açıklayacak mısınız? Çiğli'de uçakların bulunduğu hangarlarda güvenlik kamerası yok mudur? Hangarlarda kamera olmadığı için geçtiğimiz hafta düşüp öldü denilen askerin, personel yetersizliğinden kamera takmakla görevlendirildiği iddiası doğru mudur? Bu iddia doğru ise, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde personel yetersiz midir? Uçakların İsrail'e modernize ettirilmesinden sonra kazaların artması bir tesadüf müdür? 2002 yılından bu güne kadar kaç adet F-4 tipi savaş uçağımız düşmüştür? 2002 yılından bu güne kadar F-4 tipi savaş uçaklarının İsrail'e modernize ettirilmesi için ne kadar para ödenmiştir?"

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.