CHP'li Hamzaçebi: Örtülü ödenek ile Türkiye'yi başkanlık sistemine taşıma teşebbüsü inanıyorum ki yargıdan dönecektir

  ANKARA () - CUMHURİYET Halk Partisi(CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Torba Kanun'un örtülü ödenek düzenlemesi hakkında yürütmenin durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne iptal davası açtı. Başvurunun ardından basın...

16 Nisan 2015 Perşembe 16:00
CHP'li Hamzaçebi: Örtülü ödenek ile Türkiye'yi başkanlık sistemine taşıma teşebbüsü inanıyorum ki yargıdan dönecektir






 





ANKARA () - CUMHURİYET Halk Partisi(CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Torba Kanun'un örtülü ödenek düzenlemesi hakkında yürütmenin durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne iptal davası açtı. Başvurunun ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Hamzaçebi, "Örtülü ödenek kullanmak gibi bir yetkiyi elde ederek Türkiye'yi başkanlık sistemine taşıma teşebbüsü inanıyorum ki yargıdan dönecektir. Bu sayın Başbakan'ın, Başbakanlığına son verdiği anlamına geliyor" dedi.

"CUMHURBAŞKANI'NIN ÖRTÜLÜ ÖDENEK KULLANMASI ANAYASAMIZA AYKIRI"



Hamzaçebi, "Siyasi sorumluluğu olmayan sorumsuzluğu esas olan Cumhurbaşkanı'nın örtülü ödenek kullanma yolu ile hükümet politikası alanına girmesi, yetki sahibi olması ve aynı zamanda kullanmış olduğu bu yetkinin Parlamento tarafından denetlenemeyecek olması Anayasamıza çok açık bir şekilde aykırılık oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.

"BU SAYIN BAŞBAKAN'IN, BAŞBAKANLIĞINA SON VERDİĞİ ANLAMINA GELİYOR"



Hamzaçebi, "Bu iptal davamızı, sayın Başbakan'ın dünkü açıklamaları ile birlikte değerlendirmek gerekir. Sayın Başbakan dün seçim bildirgesini açıkladı. Ve Türkiye'yi yetki karmaşasını önlemek için başkanlık sistemine taşıyacaklarını söyledi. Bu sayın Başbakan'ın, Başbakanlığına son verdiği anlamına geliyor. Öte yandan geçmişte kısa bir süre önce Parlamenter sistem, bekleme odasına alınmıştır diyen bir Cumhurbaşkanı. Türkiye Parlamenter sistem ile yönetilen bir ülkedir" dedi.

"ÖRTÜLÜ ÖDENEK İLE TÜRKİYE'Yİ BAŞKANLIK SİSTEMİNE TAŞIMA TEŞEBBÜSÜ İNANIYORUM Kİ YARGIDAN DÖNECEKTİR"



Hamzaçebi, "Başkanlık sitemini getirmek istiyorsanız Anayasa'yı değiştirmeniz lazım. Milletin buna izin vermesi lazım. Örtülü ödenek kullanmak gibi bir yetkiyi elde ederek Türkiye'yi başkanlık sistemine taşıma teşebbüsü inanıyorum ki yargıdan dönecektir" dedi.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.