Cumhurbaşkanlığı seçim anketinden kim çıktı?

Son iki haftada yapılan köşk anketlerinde Erdoğan'ın oy oranı yüzde 54.3 oldu. İhsanoğlu yüzde 38 bandına geldi. İşte detaylar

29 Temmuz 2014 Salı 08:42
Cumhurbaşkanlığı seçim anketinden kim çıktı?






FLAŞ anket sonucu, Cumhurbaşkanlığı seçim anketinden kim çıktı?

Son Cumhurbaşkanlığı seçim anketi, en son seçim anketi, seçim anketi, kim cumhurbaşkanı olur?


Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde son dönemece girildi. Geçtiğimiz hafta 4 ayrı şirket tarafından peşpeşe açıklanan sonuçlar, bu hafta benzerliğini korudu. ORC Araştırma Şirketi, 10 Ağustos 2014'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için anket yaptı.

Son ankete göre, Türkiye halkının ilk kez oy kullanacağı Cumhurbaşkanı seçimlerinde, en çok oy vermeyi düşündüğü isim yüzde 54,3 oy oranıyla Recep Tayyip Erdoğan oldu.


ORC'YE GÖRE ERDOĞAN 54,3
Cumhurbaşkanı seçimleri için araştırma şirketleri anketler yapmaya başladı. ORC Araştırma Şirketi'nin yaptığı anket sonuçlarına göre, halk %54,3 ile Cumhurbaşkanlığı için "Erdoğan"ı işaret ediyor.
İHSANOĞLU VE DEMİRTAŞ'IN ORANLARI
ORC Araştırma Şirketi'nin yaptığı anketin sonuçlarına göre Ekmeleddin İhsanoğlu %38,0, Selahattin Demirtaş ise %7,7 oy oranında kaldı.
ANKET 23-27 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA YAPILDI
ORC, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili anketi, 23-27 Temmuz tarihleri arasında 34 ilde 3100 kişiyle, yüz yüze anket tekniğiyle gerçekleştirdi. Ankette seçmenlere, "10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy vermeyi düşündüğünüz aday hangisidir?" sorusu yöneltildi. Seçmenlerin yüzde 54,3'ü Başbakan Erdoğan cevabını verirken, yüzde 38'i ise Ekmeleddin İhsanoğlu dedi.

Geçtiğimiz hafta yapılan anket sonuçları

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.