Davutoğlu, 'Dokunulmazlıkla ilgili son imzayı ben attım'

Dokunulmazlık dosyaları konusunda hazırlanan anayasa değişikliği konusunda çalışmaların tamamlandığı açıklandı.

12 Nisan 2016 Salı 12:42
Davutoğlu, 'Dokunulmazlıkla ilgili son imzayı ben attım'






Davutoğlu, 'Dokunulmazlıkla ilgili son imzayı ben attım'

Dokunulmazlık dosyaları konusunda hazırlanan anayasa değişikliği konusunda çalışmaların tamamlandığı açıklandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada bu konuda önemli bilgiler verdi. Dokunulmazlıklara ilişkin Davutoğlu, "Teröre destek veren sözde milletvekillerinin dokunulmazlıkları için geçen hafta anayasa değişikliği teklifimizi imzaya açmıştık. İmzalar tamamlandı. Biraz önce de son imzayı bizzat ben attım. İnşallah bugün yarın milletliklerimizin teklifi Meclis'e sunulacak her şey ayan beyan ortaya çıkacak. Muhalefet çağrım tek seferde ve tek oturumda çok hızlı bir şekilde yargı yolunu açan, yargıya izin veren bu teklife destek olmalarıdır" dedi.

Dokunulmazlıklara ilişkin Davutoğlu, "Teröre destek veren sözde milletvekillerinin dokunulmazlıkları için geçen hafta anayasa değişikliği teklifimizi imzaya açmıştık. İmzalar tamamlandı. Biraz önce de son imzayı bizzat ben attım. İnşallah bugün yarın milletliklerimizin teklifi Meclis'e sunulacak her şey ayan beyan ortaya çıkacak. Kim dokunulmazlığından korkuyor, kim korkmuyor otaya çıkacak. Kim teröristleri destekleyen milletvekillerini bu Melis'te barındırıyor kim barındırmıyormuş onlar ortaya çıkacak. Her şey milletimiz tarafından görülecek. Çok hızlı bir şekilde konuyu görüşeceğiz. Muhalefet çağrım tek seferde ve tek oturumda çok hızlı bir şekilde yargı yolunu açan, yargıya izin veren bu teklife destek olmalarıdır. Takılanacakları tutumu yakından izleyeceğiz. Tarihe herkes bu tutumu ile geçecek. Kimse ileride pişman olacağı bir adımı atmasının. Korktukları çekindikleri bir şey yoksa işte meydan işte Genel Kurul. Ak Parti'nin alnı, vicdanı geleceği de ak olacak. Hesap vermekten korkanlar bakalım bu teklifimize nasıl cevap verecek" diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.