Davutoğlu “Paralel yapı HSYK'yı ele geçirdi.“

Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı bir televizyon programında paralel yapının HSYK'yı ele geçirdiğini belirterek Türkiye'de bir yargı problemi ortaya çıktığını belirtti.

01 Aralık 2015 Salı 20:48
Davutoğlu “Paralel yapı HSYK'yı ele geçirdi.“






Davutoğlu "Paralel yapı HSYK'yı ele geçirdi."

 Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı bir televizyon programında paralel yapının HSYK'ı ele geçirdiğini belirterek Türkiye'de bir yargı problemi ortaya çıktığını belirtti.

Başbakan Davutoğlu bu yargıda problemin dün başlamadığını belirterek şöyle konuştu:"Türkiye'de bir yargı problemi var. Bu dün başlamadı, Can Dündar'ın ve Erdem Gül'ün tutuklanması bununla başlamadı. Yassıada, 12 Eylül'de el pençe divan duran hakimlerden, 28 Şubat'ta brifing alan hakimlerden, paralel yapılanmadan bugünlere gelen yargıya güveni sarsan uzun bir süreçten bahsediyoruz. 2010 referandumunda hakim ve savcılara güvenerek düzenleme yaptık. Ama ne oldu? Bir anda paralel yapı HSYK'yı ele geçirdi. Ahmet Şık ve Nedim Şener olayında nasıl tavır aldıklarını herkes hatırlıyordur. Yargı reformuna ihtiyacımız var."

"Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması olayına Hükümet olarak müdahalede bulunmadık"

Geçen hafta MİT Tır'ları ile ilgili olarak devlet sırlarını yayınlamaktan tutuklanan gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili de görüşlerini Haberturk televizyonunda açıklayan Başbakan Davutoğlu bu konuda da şunları şöyledi."Can Dündar ve Erdem Gül'ün haberi için 'şeref madalyası' deniyor. O olayın muhataplarından biri benim. Tahran'da mülteci kampındaydım. Türkiye ile ilgili pozitif bir hava oluştu. Ben toplantı yaparken MİT tırları olayı oldu. Bir gün sonra da Cenevre'de Suriye görüşmelerine katılıyorum. Bütün ülkeler Suriye rejimine yüklenirken Suriye Dışişleri Bakanı, gazete haberlerine dayanarak 'teröristleri besliyorsunuz' dedi. O hain çete Suriye Dışişleri Bakanı'nın eline bunu verdi. Böyle bir olayı planlayan zihniyet Türkiye'ye ihanet etmiştir. Açık bir şekilde planlanmış, DAEŞ ile işbirliği yapan bir ülke görünümüne sokma çabası var. MİT tırları olayının böyle bir arka planı var. Bu haberlerin yayımlanması bir suç mu? Buna ben değil mahkeme karar verir. Devletin stratejik çıkarlarını zedeleyenlere dönük hukuki tedbirler dünyanın her yerinde vardır. Bu yargılamanın tutuksuz olması esas olmalıdır. Tutuklu olması istisnaidir. Bu olaya Hükümet olarak hiçbir müdahalede bulunmadık. Bu tür durumlarda tutuksuz yargılanma esastır."

Son Güncelleme: 01.12.2015 23:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.